EXCLUSIV  Când spune Dumitru Coarnă ADEVĂRUL? Două dezinformări controversate în cazul pedofilului Stan

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă este liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Deși situația polițistului-pedofil nu s-a vrut a fi generalizată, iar acuzațiile s-au îndreptat asupra lui Eugen Stan și șefului său, al cărui și șofer era, Dumitru Coarnă a fost foarte vocal, încercând să apere întreaga Poliție. În contextul avalanșei de informații, Dumitru Coarnă a făcut afirmații false, care au fost rapid demontate. 

Prima situație: ”Nu e operativ, e șofer” 

Luni, când s-a aflat că Eugen Stan este pedofilul din Drumul Taberei, fiind recunoscut de către colegii săi din poliție, de la Brigada Rutieră, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.este polițist la Brigada Rutiere, Dumitru Coarnă a afirmat: ”Era șoferul unui șef de serviciu (din Brigada Rutieră – n.r.), nu era în echipa operativă. A fost adus la audieri de dimineață. Și-a recunoscut fapta din câte știu eu. (...) Și mai prezum eu că există o legătură de cauzalitate și cu fapta din 2015”. El a fost contrazis o zi mai târziu de ministrul de Interne, Carmen Dan, care a afirmat că deși presta servicii de șofer pentru șeful său, Eugen Stan era, în realitate, agen operativ, în luna decembrie dând ultima amendă de circulație. 

Dacă Eugen Stan ar fi fost un simplu șofer, șocul, impactul ar fi fost diminuat. 

A doua situație: ”S-au împăcat”

În ceea ce privește agresiunea sexuală asupra soției unui coleg săvârșită de Eugen Stan în 2015, am aflat că polițistul, îmbrăcat în uniformă, a fost reținut de vecinii femeii, cu care s-a luptat chiar ca să scape. Oamenii l-au legat și au au sunat la poliție. După o oră au venit agenții de poliție, l-au identificat și au plecat cu el. Imaginile cu agresiunea a fost filmată de camerele de supraveghere. Din acel moment nu s-a mai întâmplat nimic. Dosarul a fost deschis în 2016, iar de atunci nimeni nu a fost chemat măcar pentru a fi întrebat ce s-a întâmplat, deși era evident că erau martori, cei care l-au reținut pe polițist, dar și alți vecini. Dumitru Coarnă a afirmat, în ceea ce privește acest caz, că așa e legea, că s-au împăcat părțile. Victima nu și-a retras plângerea, informația transmisă de dl Coarnă fiind falsă. 

Dumitru Coarnă a povestit la ”Xtra Night Show” că ”La momentul respectiv, informația mea (n.r. despre împăcarea părților) a fost greșită, am corectat aseară la Antena 3, am văzut că e vorba despre o declinare de competență. Dosarul a stat o perioadă la Parchet. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 a declinat competența la Brigada de Poliție Rutieră în 2017”. 

Deși Dumitru Coarnă acuză în aceste cazuri informațiile eronate, situația este una delicată cu atât mai mult cu cât greșelile au fost în favoarea polițistului-pedofil, nu în defavoarea lui. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel