Răpire de 5 milioane de dolari. Rudă cu Gabriel Garcia Marquez

Un grup care a răpit o rudă a lui Gabriel Garcia Marquez cere o răscumpărare de 5 milioane de dolari.

Răpitorii care o ţin ostatică pe o rudă a răposatului scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, care a câştigat premiul Nobel pentru literatură în 1982, au cerut 5 milioane de dolari pentru eliberarea ei, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din poliţia naţională, relatează Reuters şi dpa.

Strănepoată a fratelui scriitorului, Melissa Martinez Garcia, de 34 de ani, a fost răpită pe 23 august de un grup de oameni înarmaţi care i-au interceptat automobilul în apropierea oraşului Santa Marta, din nordul ţării. 'Credem că este vorba despre o infracţiune obişnuită', a declarat generalul Fernando Murillo, şeful unităţii speciale anti-răpiri a poliţiei naţionale.

Recompensă pentru prinderea lor

'În două convorbiri telefonice ei au cerut 5 milioane de dolari', a adăugat el. O recompensă de 33.000 de dolari a fost oferită pentru informaţii care pot duce la aflarea locului în care se află femeia şi la eliberarea ei, a precizat el. Melissa Martinez Garcia este strănepoata lui Jaime Garcia Marquez, fratele scriitorului care a murit în 2014, la 87 de ani.

Răpirea pentru răscumpărare a fost o sursă frecventă de finanţare în timpul conflictului armat din Columbia, care a durat peste 50 de ani şi a dus la uciderea a peste 260.000 de persoane. Gherilele de stânga, bandele criminale şi paramilitarii de dreapta au răpit mii de persoane de-a lungul anilor. În 2017, în Columbia au fost sesizate 193 de răpiri, potrivit Ministerului Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel