Răpire de 5 milioane de dolari. Rudă cu Gabriel Garcia Marquez

Sebastian Florea / 01 noi 2018 / 09:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un grup care a răpit o rudă a lui Gabriel Garcia Marquez cere o răscumpărare de 5 milioane de dolari.

Răpitorii care o ţin ostatică pe o rudă a răposatului scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, care a câştigat premiul Nobel pentru literatură în 1982, au cerut 5 milioane de dolari pentru eliberarea ei, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din poliţia naţională, relatează Reuters şi dpa.

Strănepoată a fratelui scriitorului, Melissa Martinez Garcia, de 34 de ani, a fost răpită pe 23 august de un grup de oameni înarmaţi care i-au interceptat automobilul în apropierea oraşului Santa Marta, din nordul ţării. 'Credem că este vorba despre o infracţiune obişnuită', a declarat generalul Fernando Murillo, şeful unităţii speciale anti-răpiri a poliţiei naţionale.

Recompensă pentru prinderea lor

'În două convorbiri telefonice ei au cerut 5 milioane de dolari', a adăugat el. O recompensă de 33.000 de dolari a fost oferită pentru informaţii care pot duce la aflarea locului în care se află femeia şi la eliberarea ei, a precizat el. Melissa Martinez Garcia este strănepoata lui Jaime Garcia Marquez, fratele scriitorului care a murit în 2014, la 87 de ani.

Răpirea pentru răscumpărare a fost o sursă frecventă de finanţare în timpul conflictului armat din Columbia, care a durat peste 50 de ani şi a dus la uciderea a peste 260.000 de persoane. Gherilele de stânga, bandele criminale şi paramilitarii de dreapta au răpit mii de persoane de-a lungul anilor. În 2017, în Columbia au fost sesizate 193 de răpiri, potrivit Ministerului Apărării.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26