Raluca Turcan, ATAC la adresa lui Dragnea

Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, a reacționat la inițiativa lui Liviu Dragnea. Președintele PSD i-a solicitat lui Klaus Iohannis consultarea partidelor în contextul situației din Uniunea Europeană.

"Liviu Dragnea descoperă acum valorile europene și interesele României. Cam mult prea târziu, dacă avem în vedere acțiunile sale din ultima perioadă care au contrazis exact aceste valori, între care se numără și ideea de stat de drept și egalitate în fața legii sau consolidarea instituțiilor democratice.

Spre deosebire de PSD-ALDE, Partidul Național Liberal a susținut în permanență aceste valori care definesc Uniunea Europeană, atât în plan național, cât și în plan european", a scris aceasta pe pagina personala de facebook.

”I-aș sugera domnului Dragnea să facă o declarație pe proprie răspundere în care să-și asume un comportament politic în spirit european. Mai pe înțelesul său: să procedeze la fel ca orice alt politician dintr-o țară occidentală atunci când suferă o condamnare, să facă un pas în spate până la reabilitare.

Dacă nu-i este clară domnului Dragnea poziția României, îl invit să consulte relatările de presă cu privire la pozițiile oficiale exprimate de președintele Klaus Iohannis, care a pledat foarte clar și ferm pentru o Europă cu parteneri egali, fără ”mai multe viteze” sau ”cercuri concentrice”. De asemenea, ar face bine să-și întrebe colegii din Parlamentul European cu privire la pozițiile exprimate la fel de clar de europarlamentarii României.

În final, va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea să se invite singur la consultări cu șeful statului pe un subiect care e deja clarificat", a scris aceasta pe pagina personala de facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel