Radu Tudor, scârbit de "nămolul politic". Ce reproșează clasei politice

Radu Tudor, jurnalist Antena 3, este revoltat și "scârbit" de faptul că momente importante din istoria neamului nostru sunt ignorate de oficialitățile acestei țări, care știu însă să vorbească despre vecinii României.

Într-o postare pe blogul personal, Radu Tudor, critică întreaga clasă politică pentru lipsa de implicare în a marca așa cum s-ar cuveni date importante din istoria României.

"Pot sa regret si sa fiu putin scarbit azi?

Cu riscul sa par desuet, pasionat de istorie cum sunt, vrea sa reamintesc ceva. Azi 9 iulie se implinesc 415 ani de la infiintarea primei Mitropolii romanesti din Transilvania. La Alba Iulia, sub sceptrul si viziunea lui Mihai Viteazul. Pe 6 iulie s-au implinit 415 ani de la prima unire istorica a principatelor romane – Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca – avandul pe Mihai Viteazul in frunte.

N-am vazut nici o mare oficialitate romaneasca sa aniverseze un moment atat de important, mai ales ca e o cifra oarecum rotunda. Nu pot decat sa fiu din nou de acord cu marele istoric roman, academicianul Dinu C, Giurescu, care traieste la 88 de ani drama disparitiei identitatii romanesti, a istoriei uitate si a ignorantei totale in care clasa politica isi duce existenta zilnica. Vorbim de moschei, ne certam ca turcii si grecii, vorbim mai mult despre ei si mai putin despre noi, romanii si ce ne leaga adanc de acest spatiu numit azi Romania.

Am sau nu dreptate sa fiu si eu scarbit (macar azi) de namolul politic ce acopera datele importante din istoria Romaniei?", a postat Radu Tudor pe blog.

Victor Ponta, mesaj privind participarea lui Klaus Iohannis la Cina de Iftar: Gest lăudabil și normal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel