Radu Tudor: RAFO Onești, important obiectiv industrial, șters de pe harta României

Radu Tudor comentează, într-o postare pe blogul personal, "știrea seacă, plină de cinism", care anunță că un vechi și important obiectiv industrial, RAFO Onești, va fi vândut la fier vechi. Potrivit jurnalistului Antena 3, "nu exista suficienți ani de închisoare pronunțați de instanțele de judecată" pentru cei vinovați de ștergerea de pe harta României a acestui obiectiv industrial important.

Firma Petrochemical Holding din Viena, acționarul majoritar al RAFO Onești (RAF), a decis să vândă rafinăria la fier vechi, urmând ca terenul să fie folosit ca platformă industrială pentru o serie de proiecte tehnice, se precizează într-un comunicat al companiei transmis, marți, Bursei de Valori București, potrivit Mediafax. 

"Prețul de vânzare a activelor și a utilajelor se va stabili în baza prețurilor utilajelor pe piața second hand (utilaje folosite), dar nu poate fi mai mic decât prețul fierului vechi pe piața locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor", se mai precizează în document.

Florin Miclea, avocatul lui Marian Iancu de la RAFO Onești, găsit împușcat

Informația a generat o reacție vehementă din partea jurnalistului Radu Tudor, care apreciază că "distrugerea combinatului RAFO Onești nu este opera "austriecilor" care o vând acum la fier vechi, ci a mafiei transpartinice românești".

În opinia jurnalistului, acest obiectiv industrial, creat pentru a da României șansa de a fi actor în industria petrolieră, a fost "muls ordinar și infracțional atât de stâng, cât și de dreapta", și oricât de aspre ar fi pedepsele pentru cei vinovați, tot nu ar fi suficiente pentru răul făcut.   

Iată textul integral scris de Radu Tudor

"RAFO Onesti, vanduta la fier vechi !RAFO Onesti a fost candva un mare asset industrial romanesc in ramura petrochimiei. Statul roman a investit zeci de milioane de dolari sa o ridice, pentru a da oamenilor mii de locuri de munca si Romaniei o sansa de a fi actor in industria petroliera.

Firma Petrochemical Holding din Viena, actionarul majoritar al RAFO Onesti, a decis să vândă rafinăria la fier vechi, urmând ca terenul să fie folosit ca platformă industrială pentru o serie de proiecte tehnice.

Aceasta stire seaca, plina de cinism, inchide un capitol istoric pentru zeci de mii de romani care au lucrat in acest combinat. Distrugerea lui nu este opera "austriecilor" care o vind acum la fier vechi, ci a mafiei transpartinice romanesti, care a folosit RAFO Onesti pentru evaziune fiscala de mari proportii, pentru imbogatirea unor indivizi aflati la intersectia dintre crima organizata si politica.

A fost numita JAFO, a devenit subiect de campanie electorala, a fost mulsa ordinar si infractional atat de stanga cat si de dreapta. Acum oamenii raman definitiv fara locuri de munca si un vechi si important obiectiv industrial este sters de pe harta Romaniei.

Nu exista suficienti ani de inchisoare pronuntati de instantele de judecata pentru cei care au adus RAFO Onesti la stadiu de fier vechi.

Traim in Romania."

Radu Tudor: Soarta lui Băsescu e clară: Se scufundaseu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel