Radu Mazăre solicită de la Laura Codruța Kovesi încuviințarea să plece în SUA

Radu Mazăre, cercetat sub control judiciar, a declarat, marți, că vrea să plece în Statele Unite pentru a onora două invitații oficiale, dar că încă nu a primit un răspuns la solicitarea în acest sens înaintată procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, căreia i-a scris după ce procurorul de caz i-a refuzat cererea.

"Am făcut o cerere către procurorul de caz acum două săptămâni şi jumătate pentru a-mi permite deplasarea în interes de serviciu la o invitaţie oficială în SUA, la două companii de acolo. Una, de fapt, este Fundaţia Clinton şi a doua este o companie care acordă consultanţă pentru cea mai mare investiţie americană care urmează să fie făcută în România, şi anume în Portul Constanţa. Discutăm despre o investiţie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, un fel depozit pentru gaze şi pentru petrol care ar urma să fie pe insula din Portul Constanţa", a declarat primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, potrivit Antena 3.

Edilul a precizat, însă, că procurorul de caz i-a respins solicitarea, motiv pentru care a cerut încuviințarea să plece de la procurorul șef al DNA, LAura Codruța Kovesi. 

"Aceste două invitaţii le-am depus la momentul respectiv procuroarei. Procuroarea mi-a dat răspuns că nu îmi dă permisiunea şi am făcut o nouă cerere către şefa procuroarei de caz, doamna Kovesi. Şi acum aştept să-mi răspundă", a explicat Mazăre, menționând că invitaţia respectivă în SUA este valabilă până în 20 februarie.

De asemenea, Mazăre a anunțat că, după ce va trece perioada controlului judiciar, dacă îi va fi prelungită măsura, va contesta decizia în instanţă.

Primarul Radu Mazăre este anchetat de procurorii anticorupție pentru că ar fi primit mită de la un om de afaceri ca să realizeze cartierul de locuinţe sociale Henry Coandă, din Constanța.

RADU MAZĂRE rămâne sub CONTROL JUDICIAR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel