EXCLUSIV  Radu Leca: Sunt unul dintre puținii psihologi care spun asta: Gândiți-vă bine înainte să divorțați / Sunt riscuri enorme / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Radu Leca, psiholog, a vorbit despre riscurile divorțului.

În cadrul emisiunii „Ultrapsihologie“, la DC News, psihologul Radu Leca a atras atenția asupra riscurilor pe care divorțul le aduce:

„Sunt unul dintre puținii psihologi care a spus în felul următor, de-a lungul timpului - Gândiți-vă bine înainte să divorțați. Puteți face eforturi de a crea un univers stabil 90% pentru copilul vostru. O perioadă care va fi ca o piesă de teatru, până când acesta conștientizează realitatea.

Le spun următorul lucru celor care ajung la mine, cu foarte mult drag, cu etică și cu maximă responsabilitate. Ce înțelege un copil de 2,3,4 sau 5 ani dintr-un divorț? Înțelege doar că mami nu mai este mami, tati nu mai este tati, cu cine rămâne el, el al cui este, îl vede pe unul dintre părinți din ce în ce mai rar și brusc în viața sa mai apare al treilea părinte, iar în timp al patrulea părinte.

Un copil mic va ajunge să-i spună părintelui vitreg tata sau mama și brusc copilul va avea 2 tați și două mame.

De aceea vin astăzi în fața voastră perfect deschis și acceptându-vă furia, în cazul în care se va manifesta vis-a-vis de mine, și vă spun în felul următor: Gândiți-vă bine la consecințe înainte să divorțați.

Nu vă așteptați să trăiți în iluzia, una macabră, în care să mergeți pe ideea că lasă că el crește și o să înțeleagă cine este de vină. Nu se va pune problema niciodată de vină singulară, ci de vină împărțită“, a spus, la DC News, psihologul Radu Leca.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Ce simte copilul în timpul divorțului. Psiholog Radu Leca: Elementele care duc la apariția traumei, care se va accentua în timp / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel