EXCLUSIV  Ce simte copilul în timpul divorțului. Psiholog Radu Leca: Elementele care duc la apariția traumei, care se va accentua în timp / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

În cadrul emisiunii Ultrapsihologie, de la DC News, Radu Leca a spus care sunt elementele care duc la traumatizarea copilului în timpul unui divorț:

"În timpul divorțului, copilul simte totalitatea elementelor care sunt disfuncționale în cuplu: furie, mândria, trufia, dorința de faimă, dorința de dominare. De ce? Din punct de vedere psiho-emoțional, cei doi membri a cuplului ajung să facă afirmații care au ca unic scop rănirea celuilalt.

În această luptă cu conținut răzbunător, în care partenerii se rănesc fără să existe posibilitatea unei concilieri, copilul este martor la războiul dintre părinți. Războiul dintre părinți nu are perdea, se spun lucruri cu conotație sexuală, conotație economică, pecuniară, socială, discuții multiple în baza rămânerii la un nume comun, discuții multiple privitor la ceea ce implică noțiunea de casă și ce ia fiecare.

Ruperea relației celor doi trage și aduce o traumă care se va accentua în timp în interiorul copilului, denumit legal, de către părinți, 'copilul nostru'“, a spus, la DC News, psihologul Radu Leca.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  "Să ne înălţăm împreună şi să zburăm în tandem" Psih. Radu Leca spune care sunt obiectivele de atins în relaţia de cuplu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel