EXCLUSIV  Radu Herjeu: NIMENI nu va ieși în STRADĂ pentru asta. Publicul înghite ce-i dai

Radu Herjeu este părere că publicul din România este în acest moment asemenea unui copil care înghite orice program i se oferă la televizor. Jurnalistul spune că emisiunile tabloid au prins un mare avânt din cauza faptului că sunt foarte ieftin de produs, iar încasările din publicitate care revin sunt foarte mari. 

"Emisiunile tabloid sunt ieftine, ușor de produs și de aceea sunt făcute. Profitul este maxim, ținând cont de audiență și de rate cardul cu care se încasează publicitatea. Publicul, mai ales în România, este încă la nivelul copilăriei: înghite ce-i dai. Dacă îi dai o emisiune bună, o înghite, dacă îi dai o emisiune proastă, o s-o înghită. Eventual va bombăni, eventual unii vor schimba canalul, dar n-o să iasă nimeni în stradă pentru așa ceva. Speranța poate fi într-o nouă generație de jurnaliști care să vină cu un alt tip de responsabilitate. Numai că e foarte greu," a spus Radu Herjeu.

Jurnalistul spune că tinerii absolvenți care veneau să lucreze în redacție nu aveau habar despre ceea ce reprezintă cu adevarat jurnalismul și încercau să copieze ceea ce făceau colegii mai experimentați. 

"Eu am văzut în ultimii mei ani de carieră tinerii venind din facultate. În afara faptului că nu aveau nici cea mai mică idee nici despre jurnalism, nici despre ce se întâmplă cu adevărat într-o televiziune, într-o redacție, prima lor preocupare era să copieze ceea ce vedeau la televizor. Ei voiau să pună exact aceleași întrebări pe care le vedeau puse de colegii lor mai vechi. Erau unii care încercau să scape din acest cerc vicios și imediat venea redactorul-șef și îi oprea," a mai spus Radu Herjeu la DCNews.

Vezi răspunsul complet:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel