EXCLUSIV  Radu Herjeu: De ce nu am votat suspendarea emisiei Realitatea TV

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu, membru al CNA, a explicat pentru DC News care au fost motivele concrete pentru care Consiliul a decis suspendarea emisiei postului Realitatea TV pentru 10 minute. 

DC News: De ce s-a luat abia acum decizia referitoare la suspendarea pentru 10 minute a emisiei postului Realitatea TV pentru aspecte petrecute în data de 10 august 2018?

Radu Herjeu: Pentru că nu am avut ședințe până acum. Nu cred că în toamnă am avut patru ședințe, în total. De asemenea, pentru că... vă dați seama cum veneau la ședințe membrii care își terminau mandatul. Au fost membri care își luau concedii. Era și un loc vacant. Așa că nu prea s-au strâns opt oameni cât era minimul necesar. Și atunci când am reușit să ne strângem am discutat cazuri dinaintea acestuia.

DC News: În mod concret: ce a fost imputat postului tv?

Radu Herjeu: S-a întâmplat în acele zile un cumul de încălcări ale legii care nu țineau toate de subiectul mitingului din 10 august. Unul dintre articolele pe care s-a dat sancțiunea a fost pe nerespectarea dreptului la imagine. Mă refer la anumite afirmații ale lui Cozmin  Gușă care nu aveau legătură cu mitingul.

În principal, au fost sancționați pentru afirmațiile aduse fără dovezi din ziua mitingului, respectiv "muniția de război, gazele care omoară, epidemia de cancer, galeriile de fotbal aduse de Dragnea la miting" și pe de altă parte, cei care au votat au considerat că toate aceste lucruri și altele spuse de Rareș Bogdan însemnau îndemnuri la violență. 

DC News: De ce nu ați votat pentru această sancțiune?

Radu Herjeu: Din mai multe motive. Nu m-au convins anumite încadrări ale faptelor expuse. În plus, nu am votat deoarece Radu Călin Cristea nu a vrut să își modifice propunerea. Chiar dacă sunt de acord că au încălcat foarte grav legea, nu pot să le pun în cârcă orice. Acuzația de îndemn la violență nu m-a convins.  

VEZI ȘI:

Rareș Bogdan: SE SUSPENDĂ. Nu am crezut că voi trăi așa ceva!

Rareș Bogdan, în lacrimi la Realitatea TV: Aici vrem noi să ajungem?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel