Radu Carp, (PNL), vrea indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, ori amnistierea datoriei TVR

Secretarul executiv al PNL, Radu Carp,  și membru în CA al SRTv, solicită Executivului găsirea unei soluții pentru redresarea situației Televiziunii publice. Acesta  propune fie indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, fie măsura amnistierii fiscale a datoriei TVR cu condiția ca aceasta să renunțe la veniturile obținute din publicitate.

Potrivit lui Carp, "Guvernul refuză să discute orice soluție pentru TVR", deși, după cum susține el, este singurul care poate veni cu o rezolvare, fiindcă, în 2012, a fost semnat un memorandum între Guvernul Ponta și Televiziunea Română, prin care TVR se angaja să dea afară peste 800 de persoane, iar Executivul se obliga să indexeze taxa radio-tv cu rata inflației.

Carp a precizat că indexarea taxei radio-tv nu a fost aplicată deși "calculul arată că, dacă s-ar indexa cu 0,5%, TVR nu ar fi în deficit, ci chiar într-un ușor profit și ar putea să își plătească datoriile istorice".

Citește și: Scandal în Parlament din cauza TVR! PNL acuză PSD de sabotaj

"Solicităm Guvernului aplicarea memorandumului, respectiv indexarea taxei cu rata inflației din 2012 până în prezent, memorandumul fiind semnat, adică în schimbul ăsta au fost dați afară niște oameni care nu mai lucrează, vorbim de peste 800 de oameni. Cerem, de asemenea, și cei de la ANAF au spus foarte clar: suntem de acord ca MF să dea o rezoluție pozitivă — amnistierea fiscală, deci practic ștergerea datoriilor. În schimbul acestei soluții, TVR poate să renunțe, de exemplu, la veniturile din publicitate. (...) Televiziunea publică nu are nevoie de publicitate dacă are alte surse de finanțare", a declarat Carp, vineri, într-o conferință de presă.

De asemenea, liberalul a adăugat că Televiziunea publică este singura din Europa care plătește TVA de 24%. "Din păcate, Televiziunea publică este singura din Europa care plătește TVA de 24%. Televiziunile publice în statele europene sunt scutite de TVA sau plătesc un TVA redus, de 8 — 9%", a subliniat Carp.

El a ținut să precizeze și faptul că, la începutul săptămânii, ANAF a blocat un cont al TVR în valoare de 10 milioane lei, pentru a acoperi o datorie a televiziunii din perioada în care director general al SRTv era Alexandru Sassu, pus la conducerea TVR de PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel