Radu Călin Cristea, supus linșajului mediatic. Scandal în presă. Războiul, la un alt nivel

Jurnalistul și scriitorul Radu Călin Cristea trage un semnal de alarmă privind radicalizarea tonului și pericolul care există pentru România.

Radu Călin Cristea, membru CNA, este acuzat de unii jurnaliști de la Realitatea TV că este omul care a propus suspendarea pentru 10 minute a postului TV.

Din acel moment a început un linșaj împotriva lui Radu Călin Cristea, linșaj care a atins cote paroxistice și care a amintit de practicile naziste din anii 30.

Astfel s-a ajuns ca în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, ultima carte a scriitorului Radu Călin Cristea să fie azvârlită prin studioul postului de televiziune. 

Membrul CNA, care activează în presă de 45 de ani, spune că a văzut prea multe ca să îl mai neliniștească manipulările și atacurile la persoana sa, dar s-a arătat profund dezamăgit că, în momentul în care scena în care cartea sa a fost batjocorită la Realitatea TV, în platou se afla și istoricul Vlad Nistor, cel pe care l-a cunoscut și l-a întâlnit în mai multe împrejurări. Ceea ce i-a produs dezamăgirea lui Radu Călin Cristea e faptul că deși în emisiunea TV era batjocorită o carte, istoricul nu a avut nicio reacție și nu a simțit nevoia să se distanțeze de această acțiune înjositoare.

Următorul pas? Cărți arse în public, precum au făcut naziștii?

În aceste condiții, Radu Călin Cristea se întreabă dacă acesta s-a gândit care ar putea fi următorul pas. Scriitorul subliniază că prin repetarea constantă a unor asemenea acțiuni de violență, fără ca societatea să aibă o reacție, România riscă să ajungă la ceea ce s-a întâmplat pe 10 mai 1933, la Berlin, în Piața Babel, unde sute de cărți au fost arse în public de către naziști.

Incidentul de la Realitatea a venit în urma unui alt atac radicalizat la adresa scriitorului Radu Călin Cristea. Cu doar câteva ore înainte, tot un intelectual, politologul Vladimir Tismăneanu, publica un text pe pagina personală de Facebook în care îi adresa lui Radu Călin Cristea cuvinte jignitoare precum: „Marş de-aici, javră râioasă”.

Citește și: Realitatea tv, scandal cu CNA. Cristea: Cine s-a făcut de râs?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel