Radu Banciu: Uite că am reușit să-l îngropăm și pe ăsta

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, a vorbit despre decesul creatorului personajului SpongeBob Pantaloni Pătrați.

„Uite că am reușit să-l îngropăm și pe ăsta", a spus Radu Banciu, marți seară. Stephen Hillenburg, creatorul personajului SpongeBob Pantaloni Pătrați, a murit la vârsta de 57 de ani.

„Unul dintre cel mai importante personaje de desene animate din toate timpurile. A generat cea mai mare cifră de afaceri în secolul XXI, peste 1 miliard de dolari. (...) Hillenburg a murit în condiții dificile la 57 de ani de o boală rară care l-a curățat destul de repede. A dat lovitura cu acest personaj în niște pantaloni scurți, trup de burete și o cravată, întotdeauna aceeași postură”, a spus Radu Banciu.

Hillenburg a absolvit Universitatea de Stat Humboldt din Nordul Californiei, unde a obținut o diplomă în domeniul Planificării Resurselor Naturale, cu accent pe resursele marine. Cariera sa în animație a debutat în 1987, când s-a înscris la Institutul de Arte din Valencia, California, unde a obținut o diplomă în animație experimentală.

El a fost creatorul mai multor serii de animație de pe postul Nickelodeon, precum „Viața modernă a lui Rocko" (1993-1996). În 1999, a debutat „SpongeBob Pantaloni Pătrați", care a câștigat numeroase premii în cei 20 de ani de difuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel