Urmărește emisiunea live


Radu Banciu: Uite că am reușit să-l îngropăm și pe ăsta

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, a vorbit despre decesul creatorului personajului SpongeBob Pantaloni Pătrați.

„Uite că am reușit să-l îngropăm și pe ăsta", a spus Radu Banciu, marți seară. Stephen Hillenburg, creatorul personajului SpongeBob Pantaloni Pătrați, a murit la vârsta de 57 de ani.

„Unul dintre cel mai importante personaje de desene animate din toate timpurile. A generat cea mai mare cifră de afaceri în secolul XXI, peste 1 miliard de dolari. (...) Hillenburg a murit în condiții dificile la 57 de ani de o boală rară care l-a curățat destul de repede. A dat lovitura cu acest personaj în niște pantaloni scurți, trup de burete și o cravată, întotdeauna aceeași postură”, a spus Radu Banciu.

Hillenburg a absolvit Universitatea de Stat Humboldt din Nordul Californiei, unde a obținut o diplomă în domeniul Planificării Resurselor Naturale, cu accent pe resursele marine. Cariera sa în animație a debutat în 1987, când s-a înscris la Institutul de Arte din Valencia, California, unde a obținut o diplomă în animație experimentală.

El a fost creatorul mai multor serii de animație de pe postul Nickelodeon, precum „Viața modernă a lui Rocko" (1993-1996). În 1999, a debutat „SpongeBob Pantaloni Pătrați", care a câștigat numeroase premii în cei 20 de ani de difuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel