Radu Banciu, scrisori răvăşitoare. Ce a citit la B1 TV: O să spuneți că...

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a citit, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, câteva scrisori răvăşitoare ale copiilor români adresate lui Moş Crăciun.

„Mai există, dragi prieteni, copii care trăiesc în epoca de piatră. O să ne reamintim, prin scrisorile lor, ce am fost și noi în copilărie. Dragă Moş Crăciun, mă numesc Alexandra, sunt elevă în clasa a III-a, iar anul acesta am fost silitoare şi bună la suflet. Eu te rog, dacă poţi, să-mi aduci două portocale, două banane şi patru pachețele de mentosane. Aceasta este scrisoarea adresată de o fetiță din Vaslui. O să spuneți că este o scrisoare pe care a scris-o mama ei și, probabil, fetița a găsit-o acum, pentru că sunt cerințele epocii de aur: două portocale, două banane și patru mentosane. E adevărat că, pe vremea noastră, te mulțumeai cu o portocală și o banană. Patru pachete de mentosane dintr-o dată erau destul de greu de imaginat. Vremurile au evoluat. Alexandra este numele fetiței. Ca ea sunt o sumedenie de alți copii.

De exemplu, Adriana, care are zece ani, i-a scris moşului, ştiind că este generos şi bun. Dorinţele ei: o ciocolată şi câteva bomboane. Daniela, elevă de clasa I, i-a cerut Moșului să-i îndeplinească câteva dorinţe: să-i aducă un suc cu pai. Sucurile alea făcute din carton. (...) Își dorește o pungă cu pufuleţi şi un pachet cu biscuiţi. Cam atât pentru că, scrie ea, în sacul magic trebuie să ai cadouri şi pentru ceilalţi copii. În scrisoarea adresată moşului, o fetiţă de 13 ani nu și-a dorit, pur și simplu, nimic. Ea l-a rugat pe Moş Crăciun să-i aducă, dacă se poate, o zgardă, o lesă şi câteva jucării pentru căţelul ei. Dacă s-ar putea, ar fi foarte fericită, i-a transmis moşului Andreea-Georgiana. Niște scrisori care ne trimit cu gândul în epoca de piatră”, a spus, marți seară, Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel