Radu Banciu, scrisoare după ce a vorbit de Halep: Au sărit să mă înjure

Radu Banciu, scrisoare după ce a vorbit de Halep: Au sărit să mă înjure
Radu Banciu, scrisoare după ce a vorbit de Halep: Au sărit să mă înjure

Radu Banciu a primit o scrisoare după ce a vorbit în cadrul emisiunii sale de la B1 TV despre jucătoarea de tenis Simona Halep.

"Dragi prieteni, îmi scrie un amic de-al lui Radu Paraschivescu, un fost coleg de armată al lui Radu Paraschivescu. Îmi scrie civilizat că nu este unul dintre telespectatorii de fidelitate absolută a emisiunii, în sensul în care vede două emisiuni din cinci. Dar a ținut să o vadă pe cea de duminică seara. (...) Și mi-a scris o scrisoare care mi-a parvenit astăzi, foarte decentă, bine scrisă, cu un aer de intelectual. Țin să-i răspund, pentru că mi-a vorbit civilizat, a tras-o pe sfârșit așa, să zicem că m-a înjurat un pic pe final de misivă, dar la modul elegant, politicos, absolut demn, cum o fac oamenii de modă veche", a spus, miercuri seară, Radu Banciu la B1 TV.

"Vreau să-i răspund domnului pentru că, până la urmă, e o chestiune care vă privește pe toți, lucruri care mi-au fost reproșate în ultima vreme abundent. N-am zăbovit foarte mult asupra meciului, deși aveam să o fac luni și marți, dar probabil că sunt două emisiuni pe care telespectatorul nostru nu le-a mai văzut, el având o medie doar de două din cinci. Tocmai de asta vreau să fac niște comentarii, astăzi, miercuri, bănuind că de data asta mă va prinde. Nu m-a impresioant jocul Simonei Halep, deci ăsta a fost primul argument. Nu mi-a plăcut cum a jucat în finală. Nu m-a dat pe spate. (...) Dacă aș fi făcut o comparație între scriitori, n-are importanță care, sau între artiști plastici, pictori, ce vreți... (...) Singurul domeniu unde intervine latura patriotică între ghilimele este sportul. (...) Astăzi, dacă vin și spun Halep este sub Sloane Stephens, sub toate adversarele pe care a avut șansa să le bată la Roland Garros, toți mă consideră idiot. Unii m-au făcut debil mintal, alții mi-au zis că nu mă pricep la sport. Numai pentru este vorba de un domeniu, atenție mare, la care au cu toții acces", a afirmat jurnalistul.

"Au sărit toți să mă înjure"

"Au sărit toți să mă înjure. (...) Eu am venit cu explicații. Nu a servit bine, nu a returnat bine, nu s-a dus la plasă niciodată, nu are niciun retur de mare maestru. Să facă ceva, să te electrizeze. Am văzut atâtea meciuri la viața mea", a mai zis Banciu.

Întrebarea ziaristului

"De ce doriți, domnilor, unanimitate? Ce vă deranjează, în viața de zi cu zi, de exemplu, faptul că eu sunt împotriva acestui fenomen? Mie nu mi-a plăcut de Simona, nu-mi place cum joacă, cum se exprimă.

Eu nu am spus că nu e devotată, că nu e ambițioasă, că nu e serioasă. Am spus că nu are talent, că nu e o mare jucătoare. Nu că nu merita", a mai declarat jurnalistul.

Ce a spus Banciu luni seară

"Nu va schimba cu nimic viața românilor. Noi nu am contribuit cu nimic la așa ceva. Analizat, din punct de vedere al jocului, al performanței, nu e mare lucru. Am curajul să o spun încă o dată: am văzut și finala, nu e mare lucru. Simona Halep nu este un fenomen al tenisului. (...) Pierduse anul trecut finala, ar fi pierdut-o și pe asta, și încă mai rușinos decât a pierdut-o anul trecut dacă întâlnea o jucătoare care să știe tenis. Asta e o oarecare (n.r. Sloane Stephens). (...) Simona Halep, întâmplător, vorbește românește. Ăsta e tot motivul pentru care trebuie să o iau razna?", a spus Radu Banciu în emisiunea sa de la B1 TV, luni seară.

Vezi și: Radu Banciu o face praf pe Halep: Am curajul să o spun


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel