Radu Banciu: Nu a ieșit unul să facă scandal monstru!

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, în ediţia de marți, a emisiunii „Lumea lui Banciu”, de la B1 TV, despre referendum, făcând o serie de observații cheie despre situația din România.

„Acest referendum, o spun încă o dată, nu reprezintă absolut nimic. (...) Nu trebuie să facem din acest referendum ceva mai mare și mai important decât ar fi. În primul rând, el nu va legaliza finalmente nimic, absolut nimic. Am auzit, în ultima vreme, pe toate căile și trebuie să luăm poziție pentru că nu este corect: despre educația copiilor, despre îngrijirea lor, despre viitorul lor. Ce a făcut România pentru copii în 30 de ani? Ce face România pentru sistemul de învățământ? Ce face România pentru viața mamelor care au un nou născut? Ce a făcut societatea românească pentru copii?", a spus, la B1 TV, marți seară, Radu Banciu.

„Auzim peste tot ideea asta că pentru viitorul copiilor noștri, ca aceștia să fie bine crescuți, că au nevoie de o mamă și un tată. (...) Familia tradițională din România este un exemplu de creștere a copilului? În primul rând, familia din România nu are suficienți bani să crească un copil. Sigur, nu e vina familiei, ci a societății. Dar nici familia, care face parte din societate, nu a mișcat un deget pentru asta. Doi la mână: nu cred că familia tradițională românească a demonstrat, în acești ani, că a știut să aibă grijă de copii. Eu cred că România e țara unde copiii o duc cel mai rău din Europa. Situația este dramatică. Rata divorțurilor mai mare decât oricând, alcoolism, țara cu cele mai multe avorturi, cu cele mai multe nenorociri prin spitale. De unde și până unde, dintr-o dată, toată ura asta pentru minoritățile sexuale, care nu au absolut nicio vină în această desfășurare de lucruri pe care le-am enumerat. Absolut nicio vină! Trebuie să conveniți", a spus jurnalistul.

„Aș fi discutat pe un alt ton..."

„Întâi și întâi, să fi făcut ceva pentru oameni. Oamenii care s-au născut fără o mână, fără un picior, fără un ochi, ăștia care nu pot să umble. S-a îngrijit societatea pentru ei? Nu, niciodată. Dacă făcea asta, aș fi discutat pe un alt ton. Dacă avea grijă de copii... Nu sunt grădinițe, nu sunt școli, cad tavane peste copii la școală, plouă în școli", a precizat Banciu.

„Sunt minorități, iată, pe care încercăm să le trimitem la lada de gunoi a istoriei. Până acum, când ați văzut că România nu progresează, (...) când ați văzut că nu se construiește nimic, că stăm pe loc în toate domeniile, nu a ieșit unul să facă scandal monstru", a mai spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel