Radu Banciu: Lucrurile au degenerat! Îi avertizez pe cei care intervin

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, despre incidentele care au avut loc la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

„La noi, în Valea Uzului, lucrurile au degenerat. Maghiarii au făcut un lanț uman în fața cimitirului, ca să-i împiedice pe români să vină și să-și comemoreze eroii. Aceștia din urmă, iritați de asemenea atitudine, au intervenit, până la urmă, cu forța, iar acum maghiarii profită de situație - o escaladare interetnică cum i s-a spus - și încearcă să se victimizeze”, a spus Radu Banciu la B1 TV, adăugând ulterior: „Până la urmă, scandalul nu a fost aplanat, deoarece nu a fost o poziție fermă din partea statului”.

„Vreau să-i avertizez pe cei care intervin. (...) Le reamintesc acestora că în această țară se respectă legile române. Într-o țară suverană, legile țării respective prevalează. Deci nu are importanță, până la urmă, dacă ai dreptate sau nu. În cazul de față, cimitirul este pe teritoriul României. Deci singurii care au drept de judecată aici sunt românii. Nu contează că se simt victimizați cetățenii de etnie maghiară. Ei, evident, au dreptul la respect, au dreptul să-și comemoreze morții, dar aceste lucruri se întâmplă pe teritoriul României.

„Nu e vorba de violență aici, e vorba de a intra pe teritoriul tău, de a intra în posesia unui loc pe care îl deții prin lege", a mai spus Radu Banciu la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel