Radu Banciu, CONTROVERSĂ cu Serena Williams. A ajuns în presa internațională: E cea mai mare gogomănie!

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu suma de 8.000 lei, pentru remarci „rasiste” la adresa Serenei Williams. Acesta a reacționat la B1 TV, marți seară, în contextul în care declarațiile sale au ajuns și în presa internațională.

„Afirmația Serena Williams arată cum sunt maimuțele de la gradina zoologică cu fundul ăla roșu. Dacă peste fundul ăla pui niste nădragi, arată exact cum arată pe teren Serena Williams, făcută de Banciu Radu reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform 2, alin. 1, și art 15. din O.G. 137/2000, republicată. Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declarației, conținutul rasist al afirmației, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privința mesajelor discriminatorii. Având în vedere circumstanțele faptei, anterior menționate, Colegiul director a aplicat amenda contravențională în valoare de 8.000 lei”, se precizează în motivarea CNCD.

Radu Banciu, în presa internațională


Declarațiile lui Radu Banciu au ajuns și în presa din străinătate. S-a scris despre sancțiunea primită de acesta după afirmațiile făcute la adresa jucătoarei de tenis Serena Williams.

„Un prezentator TV român a fost amendat după ce a făcut remarci rasiste despre Serena Williams. Radu Banciu, care prezintă un show difuzat seara târziu, a fost 'lovit' cu o amendă nesemnificativă de 1700 euro, pentru comentariile în care a comparat-o pe Serena cu o maimuță”, au scris cei de la Tennis 365.

Banciu, la B1 TV: Cea mai mare gogomănie pe care am auzit-o!

Radu Banciu a comentat, marți seară, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV: „Am fost amendat de Consiliul Național al Combaterii Discriminării cu 8.000 lei pentru cazul Serena Williams. Am și anunțat, înainte de a o face pe Serena Williams bucățele, că voi primi această amendă. A fost o glumă. Unora li s-a părut o glumă sinistră, dar nicio secundă în acea intervenție nu a fost vorba despre rasism! Presa internațională... am ajuns acolo să mă combată unii. Să spună: uite un jurnalist din România a fost amendat pentru rasism. Dar unde era rasismul acolo? Același lucru pot să-l spun despre o româncă. Rasism e atunci când te referi la rasă.”

„Atenție: una este să râzi și alta e să fii rasist. Nu rasa este atacată atunci când spui că e inacceptabil să vedem un asemenea personaj apărând într-o asemenea ținută la televizor. Nu e rasism, pentru că oricine poate să fie într-o astfel de situație și noi suntem primii care combatem. Spuneam și despre alte jucătoare și despre alți sportivi, oameni. Cum să fim rasiști? Niciodată!", a adăugat Radu Banciu.

„Cum să fim acuzați de rasism?!", a continuat acesta. „Este cea mai mare gogomănie pe care am auzit-o! Cum să mă acuzați de rasism?! Eu care vorbesc despre toate țările africane aici cât pot. Am vorbit despre Africa cât nu a vorbit niciodată un jurnalist în România în toate timpurile", a mai spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel