Radu Banciu: A ținut neapărat să-mi dea replica. Finalul e magistral

Radu Banciu
Radu Banciu

Poetul şi publicistul George Stanca a murit la vârsta de 71 de ani, pe 4 februarie, în urma unui stop cardio-respirator. Radu Banciu, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, și-a adus aminte de cele două texte pe care i le-a adresat.

„A ajuns la Flacăra. Avea fler. I-a descoperit, printre alții, pe Mircea Vintilă și Radu Gheorghe. Debutul editorial a fost reprezentat de volumul de versuri Tandrețe maximă, apărut în 1981. Scria bine. Știa să scrie românește, avea verb, ăsta a fost defectul lui. Nu a fost un impostor în această meserie. (...) Dincolo de talentul la scris, în rest nu reușea să se distingă cu ceva. A fost un mare suporter al Rapidului, cel puțin așa spune legenda", a spus Radu Banciu luni seară.

„În prima dintre cele două scrisori pe care mi le-a adresat... cea magistrală din 2010 pe care nu o să o mai citesc astăzi pentru că mi-am făcut lectura la timpul potrivit (...) Nu văd de ce încerca să mă plesnească, el neauzind despre istoria echipei respective, practic nimic. Încă o dată spun, era rapidist și a pretins până în ultima clipă că face parte din sămânța Rapidului.

„Finalul e magistral”

(...) Era interesant cel de-al doilea text. L-am citit în emisiune. Se întâmpla cu câțiva ani în urmă. Am impresia după ce o încondeiasem pe Mihaela Rădulescu în emisiune, a ținut neapărat George Stanca să-mi dea replica. Însă e o diferență imensă între cele două texte. În primul nu mă cunoaștea. Finalul este magistral, apoteotic, nu l-am uitat nici până astăzi. Așa se termina textul din 2010: Dar, tu Radu Banciu, cine mă-ta eşti? 

În cel de-al doilea, deja mă cunoscuse. Eram la televizor de câțiva ani. Nu m-a mai luat cu cine sunt. Mi-a scris că vorbesc o limbă română corectă, că sunt inteligent, doar că sunt ultimul om, m-a făcut terci. Textul nu s-a ridicat la înălțimea primului", a spus Radu Banciu.

„Maestre, știți cine sunt? Unul care v-a supraviețuit. Atât. Și, pe lângă asta, un jurnalist corect", a zis Radu Banciu.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Remus Borza, semnal dat către Guvernul României - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel