RADET, încălzire 2018-2019. Când se dă drumul la căldură

RADET şi ELCEN încep probele la cald pentru furnizarea căldurii în sezonul de încălzire 2018-2019.

RADET Bucureşti anunţă că, începând cu 21 octombrie 2018, orele 22.00, va demara probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere prognoza meteo care anunţă temperaturi medii ce se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018. 

Acţiunea se derulează progresiv având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi numărul mare al consumatorilor. Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Furnizare la cerere către instituţii

Vă reamintim că RADET furnizează începând din data de 01 octombrie 2018 căldură la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care solicită acest lucru. La rândul său, ELCEN a finalizat activităţile de întreţinere şi reparaţii, astfel încât instalaţiile sunt pregătite.

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire, pot solicita acest lucru în scris, prin reprezentanţii lor legali, la registratura RADET din str. Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected].

Numere de contact

Dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispozitie numerele de telefon 0319442 şi 0800.820.002.

Instalaţiile RADET şi Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN), distribuitorul şi producătorul de energie termică din Capitală, sunt pregătite pentru a funcţiona optim în sezonul rece, în vederea furnizării în condiţii de siguranţă, calitate şi eficienţă economică a agentului termic către populaţia Municipiului Bucureşti.

Combustibilul pentru perioada de iarnă este asigurat în baza prelungirii contractului de furnizare a gazelor naturale pentru anul 2018 - 2019 încheiat între ROMGAZ şi ELCEN ca urmare a renegocierilor recente dintre cele două entităţi. Totodată, s-au luat măsuri pentru asigurarea de combustibil alternativ pentru perioadele cu temperaturi scăzute. 

Capitala, cel mai mare consumator de energie din ţară

Capitala este cel mai mare consumator de energie din România, iar sistemul de termoficare din Bucureşti dispune de a doua cea mai mare reţea din lume de distribuţie centralizată a energie termice cu cea mai lungă conductă din lume de aproximativ 4.000 de kilometri. Aproximativ 562.000 de apartamente din Bucureşti şi 5100 de instituţii bugetare, agenţi economici şi sere, adică aproximativ 1.21 milioane de locuitori, vor beneficia de apă caldă şi căldură în cadrul unui sistem ce urmăreşte să îndeplinească criteriile de calitate ale unui serviciu public sigur, performant şi durabil. 

Modernizarea sistemului de termoficare, respectarea ţintelor Uniunii Europene privind eficienţa energetică, reducerea poluării şi, nu în ultimul rând, creşterea satisfacţiei şi a încrederii consumatorului final se află în centrul tuturor eforturilor întreprinse. Acestea sunt obiective esenţiale avute în vedere atât în iarna care urmează, cât şi pe termen lung, în cadrul parteneriatelor dintre instituţiile publice şi cetăţeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel