RADET anunță că oprește căldura și apa caldă în București. Reacția ELCEN - Ultimă Oră

Vești proaste pentru bucureşteni! RADET a anunțat că va sista furnizarea de apă caldă şi căldură, începând de duminică, 15 noiembrie, în condiţiile în care Romgaz va opri furnizarea de gaz către ELCEN. Astfel, a declarat Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, ELCEN se află în imposibilitatea de a furniza agentul termic.

Gabriel Dumitraşcu a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că de duminică se va opri furnizarea de apă caldă şi căldură în București.

"Pe 3 noiembrie a avut loc o întâlnire la Ministerul Economiei, în care s-au convenit măsurile care trebuie abordate pentru deblocarea situaţiei. Pe 4 noiembrie s-a primit o înştiinţare de la Romgaz, că a decis să oprească livrările de gaze către ELCEN, care se află astfel în imposibilitatea de a furniza agentul termic", a mai spus preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.

[citeste si]

Potrivit acestuia, ulterior, ministrul demisionar al Economiei, Andrei Gerea, a comunicat că nu se va opri apa caldă şi căldura.

"Domnul Gerea a încercat să politizeze problema. A avut o comunicare neprofesională, mincinoasă şi tendenţioasă", a afirmat Gabriel Dumitrașcu. El a explicat că Andrei Gerea propusese un protocol de reeşalonare a datoriilor RADET către ELCEN, pe o perioadă de 10 ani, cu o dobândă penalizatoare de 0,05% pe zi, la sumele scadente.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET a precizat însă că ”nici un cămătar” nu ar fi cerut o dobândă anuală de 18%.

”Domnul Gerea nu înţelege multe, pentru că nu a avut legătură cu domeniul decât ca un consumator”, a completat Gabriel Dumitrașcu.

Șeful ELCEN îi liniștește pe bucureșteni

La scurt timp după conferința de presă susțitnută de șeful RADET însă, directorul ELCEN, Marcel Nicolescu, a dat asigurări că furnizarea de apă caldă şi căldură nu va fi sistată în Capitală. 

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, directorul ELCEN a declarat că bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură toată iarnă. El a precizat că s-au purtat discuţii privind reeşalonarea datoriilor RADET pe o perioadă de 10-15 ani, fapt care ar ajuta la plata furnizorilor de gaze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel