Primarii, exasperați de proteste! Pagube materiale uriașe: 75% din radare, distruse

Protest vestele galbene
Protest vestele galbene

Primarii se plâng că fiecare acțiune de protest se soldează cu pagube materiale considerabile iar comerciații spun că nu mai pot face afaceri.

Primarii se declară deja exasperaţi de manifestaţii vestele galbene căci ele se soldează de fiecare dată cu importante pagube materiale. Ministrul de Interne a anunțat că 75% din radarele fixe, amplasate la nivel naţional, au fost distruse. De partea lor, comercianţii se declară scandalizaţi de proteste şi cer oprirea lor, la fel ca unii deputaţi din opoziţie.


Prezent la Bordeaux pentru a vorbi cu aleşi locali, în cadrul marii dezbateri naţionale, prin care doreşte să găsească soluţii la actuala criză din Franţa, preşedintele Emmanuel Macron a fost interpelat de primari care, nu mai suportă manifestaţiile.

Apel la discernământ



Edilul unei localităţi, La Brede, Michel Dufranc a cerut interzicerea manifestaţiilor. Preşedintele Emmanuel Macron exclude aplicarea unei eventuale interdicţii la nível naţional a manifestaţiilor – cu câteva ore înainte ca vestele galbene să iasă din nou în stradă la Paris şi în toate marile oraşe din Franţa. Va fi al 16-lea protest în capitală. Săptămâna trecută, 46.000 de oameni au manifestat în întreaga Franţă, potrivit ministerului de Interne, cerând o justiţie socială -, şi face apel la discernământ: "Franţa are nevoie să revină cât mai repede la calm. Ceea ce trăim, nu mai este înţeles de mulţi dintre francezi. Trebuie să găsim soluţiile bune pentru ca fiecare să revină la civism, la capacitatea de a trăi împreună şi de a accepta acordurile şi dezacordurile. O societate democratică în care fiecare îşi poate exprima dezacordurile într-un mod violent, în care niciun compromis nu este posibil şi în care nicio regulă nu mai există iar pe aceeaşi logică există oameni care susţin că nimeni nu mai este demn să îi reprezinte, apoi, că în fiecare sâmbătă trebuie să spună partea sa de adevăr, printr-o violenţă extremă, este intolerabil iar la final are loc negarea democraţiei.". 

O interdicţie naţională a manifestaţiilor a fost cerută şi de unii deputaţi ai opoziţiei, cu puţin timp ca noi proteste să izbucnească, sâmbătă, în capitala Franţei

11 persoane au murit în Franţa, cele mai multe în accidente ce au avut loc ca urmare a blocajelor impuse chiar de protestatari. 2.000 de oameni au fost răniţi, unii chiar foarte grav.

Vezi și: Veste galbene. Protestatar, trei ani de închisoare, după ce a lovit un jandarm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel