Rachete Patriot. Meleşcanu - Tillerson, discuţii: M-a întrebat cum a fost cu cvorumul

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, spune că l-a asigurat pe secretarul de stat american Rex Tillerson că se va da raport proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei, prin care se vor achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot.

Întrebat dacă la întâlnirea din 15 noiembrie cu secretarul de stat american Rex Tillerson a discutat şi despre achiziţionarea rachetelor Patriot, Meleşcanu a declarat luni: "Nu, însă m-a întrebat cum a fost cu cvorumul (în Comisia de apărare - n.r.), săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului".

VEZI ŞI Aviz în Comisie pentru sistemul "Patriot"

Meleşcanu a precizat că nu s-a pus problema blocării achiziţiei. Potrivit ministrului de Externe, la discuţia cu Tillerson au mai fost abordate subiecte precum 'relaţiile bilaterale, lucruri de interes în relaţiile dintre România şi SUA, legate de dialogul politic, de dezvoltarea relaţiilor economice, de contribuţia noastră la sistemul de securitate al NATO'.

'De asemenea, de colaborare în instituţii internaţionale, inclusiv am solicitat sprijinul pentru aderarea României la OCDE în cursul acestui an. A fost o discuţie relativ scurtă cu ocazia unei escale tehnice la Bucureşti, dar din punctul meu de vedere a fost un semn foarte bun. Atmosfera a fost foarte bună şi unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să îl invit pe domnul Tillerson să facă şi o vizită oficială în România', a adăugat Meleşcanu, potrivit Agepres.

VEZI ŞI EXCLUSIV Rex Tillerson, șeful Departamentului de Stat, vizită discretă în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel