Rachete Patriot. Proiectul de lege, pe ordinea de zi a Comisiei de apărare - UPDATE

Romania, rachete Patriot
Romania, rachete Patriot

Comisia pentru Apărare din Senat se reuneşte, luni, de la ora 11.30, pentru dezbaterea proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei prin care se vor achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot. 

UPDATE: Comisia a dat, în unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei prin care se vor achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot.

La şedinţa de luni a comisiei au participat ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă. 

Proiectul de lege al Guvernului pentru realizarea 'Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol' aferentă programului de înzestrare esenţial 'Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)' a fost înregistrat la Senat pe 9 noiembrie, cu solicitarea de a fi dezbătut în procedură de urgenţă.

Proiectul de lege se referă la achiziţionarea a şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, patru pentru Forţele Aeriene şi trei pentru Forţele Terestre, şi a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 4,62 miliarde dolari inclusiv TVA.

Proiectul privind achiziţia rachetelor Patriot va fi adoptat luni de Senat, iar marţi va ajunge la Cameră, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, joi seară, la Băile Herculane. Întrebat dacă achiziţia rachetelor Patriot este în pericol, liderul PSD a replicat: 'Hai să fim serioşi'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel