Putin, ultimatum pentru Gherasimov, noul comandant de război al Rusiei. Trebuie să facă asta până în martie

Putin, ultimatum pentru Gherasimov, noul comandant de război al Rusiei. Trebuie să facă asta până în martie / Foto: Kremlin.ru
Putin, ultimatum pentru Gherasimov, noul comandant de război al Rusiei. Trebuie să facă asta până în martie / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin i-ar fi pus un ultimatum lui Valeri Gherasimov, noul comandant de război al Rusiei. 

Președintele rus Vladimir Putin l-ar fi instruit pe noul comandant al grupării comune de forțe a Rusiei din Ucraina, Valeri Gerasimov, să pună mâna pe Donbas până în luna martie, scrie Ukrinform.

"Putin nu acordă atenție realității, de aceea nu și-a schimbat obiectivele globale: distrugerea ucrainenilor ca popor, ca națiune separată și distrugerea Ucrainei ca stat independent. El poate stabili astfel de obiective, în special, putem vorbi despre direcția prioritară pentru rusiști: Donbas. Iar următoarea linie de timp el o definește deja pentru Gerasimov ca, să spunem, noul lider al războiului împotriva Ucrainei... Acest obiectiv este de a cuceri Donbasul și de a forma o zonă de securitate acolo, dar deja până în martie", a declarat Andriy Yusov, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, la postul de televiziune FREEDIM.

El a menționat că acestea nu sunt primele termene pe care Federația Rusă și le stabilește, dar de fiecare dată au fost amânate.

"Un fel de retrogradare pentru Gerasimov"

După cum sa raportat, conducerea rusă l-a numit pe Valeri Gherasimov ca noul comandant al grupării comune a forțelor ruse din Ucraina. Decizia îl pune pe Gerasimov, care a fost șeful Statului Major General mai bine de un deceniu, mai aproape de supravegherea directă a campaniei militare, și de responsabilitatea pentru aceasta. Deși Gerasimov a fost o figură cheie în planificarea invaziei, el pare să fi fost ținut mai la distanță încă de atunci, cu o singură vizită raportată la comanda campaniei în interiorul Ucrainei.

Reamintim că Mark Galeotti, membru asociat senior al Royal United Services Institute, a spus că "este un fel de retrogradare pentru Gerasimov sau cel puțin cel mai otrăvit dintre potire. Acum totul este asupra lui și bănuiesc că Putin are din nou așteptări nerealiste". Vezi mai mult AICI.

Atacul din Dnipro, bilanț sumbru: 44 de morţi şi 20 de dispăruţi

Între timp, autorităţile ucrainene au anunţat încetarea operaţiunilor de căutare şi salvare în dărâmăturile blocului de locuinţe lovit sâmbătă de o rachetă în timpul unui nou raid rusesc asupra Ucrainei, ultimul bilanţ al victimelor fiind de 44 de morţi şi 20 de dispăruţi, relatează Agerpres, citând AFP.

Dintre cele 44 de persoane al căror deces este confirmat, 5 sunt copii. Alte 79 de persoane sunt rănite, dintre care 16 copii, în timp ce 20 de persoane nu au fost găsite nici la trei zile după atac şi sunt date dispărute. Acesta este atacul care a produs cele mai multe victime civile de când a început invazia rusă în urmă cu 11 luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel