Urmărește emisiunea live


Putin și Kim Jong-un au făcut schimb de felicitări cu ocazia Zilei Eliberării Coreei

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin l-a felicitat pe Kim Jong-un cu ocazia Zilei Eliberării Coreei.

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, de sărbătoarea națională - Ziua Eliberării Coreei, scrie Interfax.

"Țările noastre onorează memoria soldaților Armatei Roșii și a patrioților coreeni care au luptat umăr la umăr pentru eliberarea Coreei.", se arată în telegrama președintelui rus.

Acesta notează că „tradițiile glorioase de prietenie și cooperare stabilite în acei ani grei servesc și astăzi drept bază de încredere pentru dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate între Federația Rusă și Coreea de Nord”.

Putin și-a exprimat încrederea că eforturile comune ale celor două țări vor asigura "consolidarea în continuare a întregii game de legături bilaterale constructive".

"Acest lucru îndeplinește pe deplin interesele popoarelor noastre, este în concordanță cu consolidarea securității și stabilității în Peninsula Coreeană și în regiunea Asiei de Nord-Est în ansamblu.", a subliniat președintele rus.

Într-o telegramă a lui Kim Jong-un cu ocazia aniversării eliberării, se remarcă faptul că „soldații curajoasei Armate Roșii în lupta pentru eliberarea Coreei nu și-au cruțat sângele și viețile, au arătat un exemplu de internaționalism nobil și că meritele și faptele lor, ca monument etern, sunt păstrate cu grijă în memoria poporului coreean”.

"Astăzi (...) cooperarea strategică și tactică, sprijinul și solidaritatea dintre cele două țări se ridică la un nou nivel.", a conchis liderul nord-coreean.

Kim Jong-un, grav bolnav de Covid. Sora sa dă vina pe Coreea de Sud că a trimis virusul peste graniță în baloane

Kim Jong-un ar fi fost grav bolnav de COVID-19. Acesta lucru a fost dezvăluit chiar de către sora sa, Kim Yo-jong. Totuși, declarațiile vin într-un moment în care  Coreea de Nord se laudă cu o "victorie strălucitoare" în lupta sa cu Sars-Cov-2, scrie The Guardian.

Vorbind la o întâlnire a lucrătorilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință de la Phenian, Kim a cerut relaxarea a restricțiilor și a descris numărul oficial de morți de 74 ca un "miracol fără precedent în istoria comunității mondiale din domeniul sănătății".

Kim a spus că "victoria obținută de poporul nostru este un eveniment istoric care a arătat încă o dată lumii măreția statului nostru, tenacitatea nestăpânită a poporului nostru și frumoasele obiceiuri naționale de care suntem mândri", transmite agenția de presă de stat KCNA. Ea a sugerat că fratele său s-a numărat printre cei care au avut Covid 19 și că s-a simțit rău.

"Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, nu s-a putut relaxa o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic", a mai spus aceasta.

Mai mult decât atât, Kim Yo-jong a susținut că virusul ar fi fost transmis în Coreea de Nord prin pliante trimise peste graniță în baloane de către Coreea de Sud. Coreea de Nord, a cărei infrastructură sanitară precară era prost pregătită pentru a face față unui focar major, a insistat că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19 în primii doi ani de pandemie, negând faptul că în țară ar exista bolnavi de coronavirus. Vezi mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel