Kim Jong-un, grav bolnav de Covid. Sora sa dă vina pe Coreea de Sud că a trimis virusul peste graniță în baloane

Kim Jong-un, grav bolnav de Covid. Sora sa dă vina pe Coreea de Sud că a trimis virusul peste graniță în baloane
Kim Jong-un, grav bolnav de Covid. Sora sa dă vina pe Coreea de Sud că a trimis virusul peste graniță în baloane

Kim Jong-un a fost grav bolnav de Covid. 

Kim Jong-un ar fi fost grav bolnav de COVID-19. Acesta lucru a fost dezvăluit chiar de către sora sa, Kim Yo-jong. Totuși, declarațiile vin într-un moment în care  Coreea de Nord se laudă cu o "victorie strălucitoare" în lupta sa cu Sars-Cov-2, scrie The Guardian.

Vorbind la o întâlnire a lucrătorilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință de la Phenian, Kim a cerut relaxarea a restricțiilor și a descris numărul oficial de morți de 74 ca un "miracol fără precedent în istoria comunității mondiale din domeniul sănătății".

Kim a spus că "victoria obținută de poporul nostru este un eveniment istoric care a arătat încă o dată lumii măreția statului nostru, tenacitatea nestăpânită a poporului nostru și frumoasele obiceiuri naționale de care suntem mândri", transmite agenția de presă de stat KCNA. Ea a sugerat că fratele său s-a numărat printre cei care au avut Covid 19 și că s-a simțit rău.

"Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, nu s-a putut relaxa o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic", a mai spus aceasta.

Sora lui Kim Jong-un dă vina pe Coreea de Sud că a trimis virusul peste graniță în baloane

Mai mult decât atât, Kim Yo-jong a susținut că virusul ar fi fost transmis în Coreea de Nord prin pliante trimise peste graniță în baloane de către Coreea de Sud.

Coreea de Nord, a cărei infrastructură sanitară precară era prost pregătită pentru a face față unui focar major, a insistat că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19 în primii doi ani de pandemie, negând faptul că în țară ar exista bolnavi de coronavirus. Ulterior a început să raporteze niște cazuri de febră, evitând să le numească cazuri COVID. Din luna mai 2022, a înregistrat 4,8 milioane de cazuri de persoane cu febră din populația de 26 de milioane de oameni. Autoritățile au insistat că doar o parte dintre aceste cazuri au fost cauzate de Covid-19.

Experții au pus la îndoială numărul scăzut de morți raportat de Coreea de Nord și rapoartele oficiale care prezintă zero cazuri noi începând cu 29 iulie. Țara are unul dintre cele mai proaste sisteme de asistență medicală din lume, cu spitale prost echipate, puține unități de terapie intensivă și fără medicamente sau vaccinuri pentru tratamentul Covid-19. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat luna trecută că situația se înrăutățește, nu se îmbunătățește, pe fondul absenței datelor independente. Nu a existat niciun răspuns din partea OMS la afirmațiile regimului că a eradicat virusul.

Coreea de Nord a respins ofertele internaționale de a le fi furnizate vaccinuri, deși nu este clar dacă Kim și alte personalități importante din partidul de guvernământ au fost vaccinate. Într-un discurs controversat, Kim Yo-jong a repetat afirmații nefondate conform cărora virusul a intrat în țară prin obiecte trimise din Coreea de Sud, susținând că focarul a fost o "farsă isterică" începută de Coreea de Sud, în încercarea de a ridica frontiera.

„Păpușile sud-coreene încă mai aruncă pliante și obiecte murdare pe teritoriul nostru. Trebuie să fim duri să le contracarăm”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel