Putin, sancțiuni. Moldova nu a informat Rusia cu privirile la planurile de asociere cu UE

Vladimir Putin a declarat vineri, în cadrul summitului CSI de la Minsk, că Republica Moldova ar fi putut evita măsurile restrictive ale Moscovei dacă ar fi informat din timp Rusia privind intențiile de asociere cu Uniunea Europeană.

„Noi niciodată nu am fost împotriva asocierii (statelor CSI cu UE), noi singuri ne dorim acest lucru", a dat asigurări Putin, ca răspuns la declarația pe care a făcut-o președintele Nicolae Timofti în cadrul summitului, informează independent.md.

„Problema nu ar trebui să se pună atunci când vorbim de măsurile de protecție pe care le-a luat Federația Rusă, ci în legătură cu faptul că partenerii noștri nu au considerat de cuviință să (se) informeze la timp în privința tuturor riscurilor pe care le comportă asupra statelor CSI și a Rusiei aderarea lor la alte uniuni comerciale și economice", a spus Putin la Minsk, citat de Ria Novosti.

Citește și: SONDAJ De cine se teme MOSCOVA

„Suntem gata să lucrăm ca să găsim o soluție pentru a nu pierde legăturile de parteneriat existente în cadrul Comunității", a dat asigurări președintele rus, evocând că acest raționament a ghidat negocierile Moscovei cu Ucraina și UE.

„De ce cu Republica Moldova nu am putut construi o astfel de relație?"a întrebat retoric Putin, spunând că Rusia a cerut în mod repetat acest lucru.„Nu am primit însă un răspuns clar din partea prietenilor noștri moldoveni", a adăugat președintele rus.

Rusia a interzis la 18 iulie importul de fructe proaspete din Republica Moldova. Ulterior, la 1 septembrie, Moscova a introdus taxe vamale la importurile din țara noastră, contrar prevederilor acordului de comerț liber al CSI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel