SONDAJ De cine se teme MOSCOVA

Potrivit unui sondaj publicat în ziarul Vedomosti 70 la sută din cetăţenii ruşi consideră că Statele Unite sunt cel mai mare inamic al Rusiei, iar aproximativ 50 la sută susţin că Beijingul este cel mai bun prieten al ţării.

Potrivit publicaţiei, Washintonul este considerat inamic de către 73 la sută din ruşi, faţă de 25 la sută în urmă cu şase ani.

Aproape jumătate dintre respondenţi (51 la sută) au apreciat că cel mai bun şi de încredere prieten al Moscovei este Beijingul.

Aproximativ unu la sută dintre ruşi au apreciat că Rusia întreţine relaţii amicale cu Republica Moldova, un nivel similar cu cel din 2008.

De asemenea, 32 la sută dintre ruşii chestionaţi au declarat că un stat prieten este Belarusul, iar 20 la sută Kazahstanul.

Citește și: Ucraina război. Moscova trimite material şi personal militar

Alţi 32 la sută dintre ruşi au afirmat că un mare inamic al ţării este Ucraina, iar 10 la sută s-au exprimat împotriva Uniunii Europene (UE) şi Germaniei. Potrivit unui sondaj din 2008, 17 la sută dintre respondenţi considerau Germania şi UE drept prieteni.

Aproximativ 15 la sută dintre respondenţi au afirmat că nu pot aprecia care stat este inamic sau prieten al Rusiei.

Sondajul a fost realizat de către Centrul federal rus de analiză a opiniilor publice (VŢIOM) în perioada 20-21 septembrie. Au fost chestionate peste 1.600 de persoane din 130 de localităţi, în 42 de regiuni ale Rusiei, marja de eroare fiind de 3,4 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel