Putin le interzice europarlamentarilor să intre în Rusia. Tomac (PMP): Am fost declarat persona non grata în Rusia din 2015 și mă simt extraordinar de bine

Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook Eugen Tomac

Eugen Tomac, președintele PMP, a comentat decizia lui Vladimir Putin de a impune sancțiuni împotriva europarlamentarilor.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre măsura luată de Vladimir Putin prin care interzice accesul europarlamentarilor în Federația Rusă:

„Putin a decis să aplice astăzi interdicția de a intra în Rusia tuturor liderilor europeni, precum și mai multor colegi din Parlamentul European.

Le spun din proprie experiență că nu au pierdut nimic. Am fost declarat persona non grata în Rusia din 2015 și mă simt extraordinar de bine.

A fi interzis în Rusia este o onoare. În România doar populiștii demagogi ling pragul Ambasadei Federației Ruse la București.“, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Rusia sancționează liderii Uniunii Europene și majoritatea europarlamentarilor, ca reacție la sancțiunile Occidentului

Rusia a anunţat, joi după-amiază, sancţiuni împotriva liderilor Uniunii Europene şi a celor mai mulţi dintre membrii Parlamentului European, ca ripostă la măsurile similare dispuse de instituţiile de la Bruxelles şi de statele membre contra unor oficiali ruşi în contextul invaziei din Ucraina.

"Restricţiile li se aplică liderilor de rang înalt ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni, şefilor structurilor militare europene şi vastei majorităţi a membrilor Parlamentului European, cei care promovează politici antiruse", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Monde. Sancţiunile constau în interdicţii de călătorie pe teritoriul Rusiei şi în restricţii privind deţinerea de active în entităţi ruse.

"Este vorba de o reacţie la sancţiunile masive impuse unilateral de Uniunea Europeană. (...) Pe lista sancţiunilor sunt incluşi oficiali de rang înalt, inclusiv reprezentanţi ai guvernelor şi parlamentelor din anumite state membre UE, precum şi alte persoane publice, inclusiv angajaţi din companii media responsabili de promovarea sancţiunilor antiruse", subliniază Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Interfax.

Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) au impus Rusiei sancţiuni masive din cauza invaziei militare din Ucraina, scrie Mediafax (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel