Putin, întâlnire cu Castro: Rusia șterge o datorie de 32 de miliarde de dolari a Cubei

Rusia a șters datoria de 32 de miliarde de dolari a Cubei din perioada sovietică, înainte de vizita oficială a președintelui Vladimir Putin la Havana, unde se va întâlni cu Fidel Castro.

Înțelegerea a fost încheiată în octombrie anul trecut, precizează Russia Today, dar ratificată vineri, înainte de întâlnirea Putin - Castro.

În următorii zece ani, Cuba trebuie să achite o datorie de doar 3,2 miliarde de dolari. Prima tranșă din această datorie este așteptată în octombrie anul curent.

Cuba a încercat în ultimii ani să restructureze datoriile adunate în perioada URSS pentru a-și relansa economia și pentru a atrage investițiile. Mexic a șters recent 478 milioane de euro din datoria Cubei, iar Havana a fost de acord să returneze doar 146 de milioane de dolari în următorii 10 ani.

CM 2014: Vladimir Putin și Angela Merkel, prezenți la finala Argentina-Germania

Prima oprire din turneul lui Putin în America Latină este Cuba.

Pe 11 iulie, Vladimir Putin se va întâlni cu preşedintele Consiliului de Stat şi Consiliului de Miniştri din Cuba, Raul Castro, şi va avea o întrevedere protocolară cu liderul revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, a anunţat Iuri Uşakov, consilier al preşedintelui rus.


În cadrul vizitei de la Havana, Rusia şi Cuba vor semna un pachet de 10 tratate, inclusiv acordul între companiile petroliere de stat Rosneft şi Zarubejneft şi compania petrolieră cubaneză Union Cuba Petroleo (CUPET) privind explorarea platformei cubaneze.


Potrivit CUPET, resursele de petrol pe platforma cubaneză sunt de aproximativ 20 de miliarde de barili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel