Putin, comparat cu Hitler. Declarație controversată

Preşedintele rus Vladimir Putin va încerca să îmbunătăţească imaginea Rusiei prin găzduirea Cupei Mondiale de fotbal, în acelaşi fel în care Adolf Hilter s-a folosit de Jocurile Olimpice din 1936 în Germania nazistă, a declarat miercuri, în parlament, ministrul britanic de externe, Boris Johnson, potrivit Reuters şi AFP.

Rusia va găzdui la vară Cupa Mondială, iar parlamentarul britanic de opoziţie Ian Austin a spus miercuri că Putin se va folosi de acest turneu de fotbal pentru a îmbunătăţi imaginea Rusiei, făcând o comparaţie cu momentul când Germania nazistă a lui Hitler a găzduit Jocurile Olimpice.

Într-un discurs în faţa parlamentarilor, Johnson a declarat că este de acord cu o astfel de afirmaţie.

"Descrierea dvs. despre ce se va întâmpla la Moscova la Cupa Mondială, în toate locurile - da, cred că această comparaţie cu 1936 este cu siguranţă corectă", a răspuns el.

Johnson a fost chestionat în legătură cu otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în oraşul Salisbury din Anglia în această lună.

Marea Britanie a acuzat Rusia de atac şi a expulzat 23 de diplomaţi ruşi, însă Moscova neagă orice implicare.

Londra a spus de asemenea că nu va trimite miniştri sau membri ai familiei regale în delegaţiile sale la Cupa Mondială, însă Johnson a precizat că ar fi nedrept pentru jucătorii echipei naţionale a Angliei ca ei să se retragă.

El şi-a exprimat totuşi îngrijorarea în legătură cu siguranţa fanilor englezi şi capacitatea ambasadei şi serviciilor consulare britanice de a-i proteja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel