Putin a stabilit cu Lukașenko detaliile cu privire la desfăşurarea de arme nucleare tactice în Belarus: Totul decurge conform planului

Desfăşurarea armelor nucleare ruseşti în Republica Belarus va începe după finalizarea pregătirii obiectivelor pentru acestea, în perioada 7-8 iulie, a spus preşedintele rus, Vladimir Putin, la o întâlnire cu omologul său din belarus, Aleksandr Lukaşenko. 

'În cele mai sensibile aspecte pe care le-am convenit cu dumneavoastră, totul decurge conform planului. Ştiţi, în perioada 7-8 iulie se va finaliza pregătirea obiectivelor corespunzătoare. Şi imediat după aceasta vom începe activităţile legate de desfăşurarea de tipuri corespunzătoare de arme pe teritoriul dvs. Deci, totul decurge conform planului, totul este stabil', a spus şeful statului rus.

Vladimir Putin a mai declarat că astăzi va discuta cu Lukaşenko 'faţă în faţă' şi despre probleme de securitate.

'Întotdeauna avem câte ceva de vorbit!'

'În general, situaţia este stabilă, aş spune chiar bună. Interacţionăm cu încredere în acest domeniu', a zis Putin. Convorbirile au avut loc într-un cadru informal, în timpul unui prânz pe veranda de la reşedinţa liderului rus, Bocearov Rucei, din Soci. În încheierea părţii deschise a întâlnirii, preşedintele Rusiei s-a adresat omologului său: 'Întotdeauna avem câte ceva de vorbit! O vom face astăzi', scrie Rador conform TASS.

VEZI ȘI - Lukașenko oferă arme nucleare națiunilor care doresc „să se alăture Uniunii Statale Rusia-Belarus”

Alexander Lukașenko a susținut că națiunile care sunt dispuse „să se alăture Uniunii Statale Rusia-Belarus” vor primi arme nucleare, la câteva zile după confirmarea veștii că a început transferul unor arme nucleare tactice de la Moscova la Minsk.

Președintele belarus Lukașenko, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a făcut aceste comentarii în cadrul unui interviu difuzat pe postul de stat Rusia 1, scrie CNN. 

În timpul interviului, Lukașenko a declarat: 'Nimeni nu ar fi deranjat dacă Kazahstanul sau alte țări ar avea aceleași relații strânse pe care le avem noi cu Federația Rusă'.

'Este foarte simplu', a adăugat Lukașenko. 'Alăturați-vă Uniunii Statale Rusia-Belarus. Asta e tot și vor exista arme nucleare pentru toată lumea.' Vezi continuarea articolului aici!

Citește și - Roland Garros 2023. Arina Sabalenka (Belarus), declarație curajoasă: Nu vreau ca ţara mea să fie implicată în niciun război, adică nu-l susţin pe Aleksandr Lukaşenko! - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel