Putin a semnat un decret privind recrutarea rușilor în armată

 Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко

Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea rușilor în armată.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind înrolarea în serviciul militar, în perioada aprilie-iulie 2022, a cetățenilor Federației Ruse și privind eliberarea din serviciul militar a cetățenilor care sunt înrolați momentan, scrie Interfax.

„Pentru a efectua de la 1 aprilie până la 15 iulie 2022 recrutarea cetățenilor Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției pentru serviciul militar în conformitate cu legea federală, în valoare de 134.500 de persoane.”, se spune în comunicat, într-un decret publicat joi pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Prin același decret, Putin a hotărât revocarea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de serviciu militar expirase. Guvernul Federației Ruse, autoritățile executive ale entităților constitutive și comisiile de proiect au fost însărcinate să asigure implementarea măsurilor respective.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a raportat că recrutarea de primăvară-2022 în Federația Rusă va fi mai mică decât anul trecut. În 2021, 134.650 de persoane au fost chemate pentru serviciul militar în această perioadă.

Serviciile de informații din Marea Britanie: consilierilor de la Moscova le este frică să-i spună șefului de la Kremlin adevărul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este mințit de consilierii săi cu privire la performanța forțelor ruse în Ucraina în timp ce ofensiva militară a Moscovei se prăbușește, potrivit noilor evaluări ale agențiilor de informații din Marea Britanie și SUA.

Adresându-se joi la Universitatea Națională Australiană, Jeremy Fleming, directorul GCHQ - agenția britanică de informații, cibernetică și securitate, a spus: ”Credem că le este frică consilierilor lui Putin să-i spună adevărul despre ce se întâmplă”

Fleming a adăugat că decizia lui Putin de a invada Ucraina s-a dovedit a fi o imensă greșeală de calcul și că a ”supraestimat” capacitatea armatei Rusiei.

”Este clar că a judecat greșit rezistența poporului ucrainean, a subestimat puterea coaliției, a subestimat consecințele economice ale regimului de sancțiuni și a supraestimat abilitățile armatei sale de a asigura o victorie rapidă”, a spus Fleming. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel