Puterea iertării. De ce este importantă pentru relațiile și familiile noastre

Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels

Puterea iertării este atât de importantă pentru relațiile și bunăstarea generală a noastră, deși poate fi dificilă, mai ales în zilele noastre. Chiar și așa, resentimentele nu ne servesc.

După cum se spune, „a ține ranchiuna este ca și cum ai bea otravă și a te aștepta ca cealaltă persoană să moară”. Noi suntem cei care înghițim otrava și credem cumva că ar avea un impact pe cealaltă persoană. De obicei nu are.

Ce putem face pentru a elibera resentimentele și a ierta oamenii din jurul nostru?

Cu toții ne ținem de acele mici orgolii care creează resentimente în viața noastră și care se acumulează în timp. Aceste lucruri mici ne afectează relațiile și încrederea. Ele influențează personalitatea noastră.

Trebuie să învățăm cum să abordăm aceste lucruri, dar mai întâi trebuie să înțelegem de ce multora dintre noi ne este atât de greu să iertăm.

Ce face ca iertarea să fie atât de provocatoare?

Iertarea este o provocare din multe motive. Iată câteva dintre ele:

1. Nu suntem învățați să iertăm

Majoritatea dintre noi nu învățăm prea multe despre iertare pe măsură ce ne maturizăm. Învățăm cum să navigăm în relații și conflicte, dar nu învățăm cum să iertăm după ce am fost dezamăgiți.

2. Nu ne place să iertăm

Să fim sinceri, uneori ne place să păstrăm ranchiună și resentimente. Începem să ne simțim superiori din punct de vedere moral față de ceilalți dacă avem resentimente.

În plus, multora dintre noi nu le place să iertăm pentru că ne folosim furia ca o scuză pentru motivul pentru care lucrurile nu merg în viața noastră. Este mai ușor să dai vina pe alții sau pe circumstanțe nedrepte, decât să îți asumi responsabilitatea.

3. Uneori, ne este frică să iertăm

Vrem ca oamenii să fie responsabili pentru ceea ce au făcut, iar dacă îi iertăm, ei primesc cumva un „permis”.

Dar acest lucru nu este adevărat. Iertarea este pentru noi - este despre a ne elibera de durerea, stresul, resentimentele și negativitatea pe care le purtăm în legătură cu persoana sau situația.

A ierta pe cineva sau a renunța la resentimente nu înseamnă că spunem că orice a făcut o persoană este în regulă. Alegem să iertăm acea persoană pentru că nu mai vrem să retrăim durerea acelei situații din nou - nu vrem să mai purtăm cu resentimentul pentru că ne este dăunător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel