Putem da câinelui din sarmalele rămase de la sărbători?

foto: Freepik
foto: Freepik

Sigur v-au mai rămas sarmale de la Crăciun. E bine să le dăm prietenilor noștri blănoși să le mănânce sau le aruncăm?

Sarmalele conțin adesea ingrediente precum ceapă, usturoi, condimente și sos de roșii care pot fi dăunătoare sau chiar toxice pentru câini. De asemenea,  sarea sau alte condimente în cantități mari pot cauza probleme digestive, în general pentru câini.

În plus, dacă sarmalele conțin carne, aceasta trebuie să fie gătită simplu, fără adăugarea de condimente sau alte ingrediente cum ar fi cimbrul sau alte ierburi aromatice care ar putea fi daunătoare pentru animalele de companie.

Așadar, câinii ar trebuie să aibă, clar, interzis la sarmale și orice alt fel de mâncare în care știți că ați pus condimente.

Cimbrul din sarmale, toxic pentru câini

Cimbrul este o plantă aromatică populară și sigură pentru consumul uman, dar anumite tipuri de cimbru pot conține substanțe care pot fi toxice pentru câini. Unul dintre acești compuși este thymolul, care se găsește în cimbrul folosit și la sarmale, plantă care poate provoca efecte adverse la câini dacă este ingerat în cantități mari, scrie healthiersteps.com.

Simptomele de intoxicație cu cimbru la câini pot include vărsături, diaree, tulburări gastrointestinale, alergii cutanate, iritarea mucoaselor și chiar dificultăți respiratorii (în cazuri grave).

Dacă suspectați că animalul dumneavoastră a consumat cimbru sau orice produs care conține condimente tari este important să contactați imediat un medic veterinar. În cazuri severe, ingestia de cimbru poate provoca probleme mai grave, cum ar fi afectarea ficatului și a rinichilor.

În general, este întotdeauna mai bine să fii precaut atunci când oferiți animalelor de companie alimente care nu sunt specifice pentru dieta lor și să discutați cu medicul veterinar înainte de a face modificări semnificative în dieta lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel