Pussy Riot, motivul unui schimb dur de replici între Putin și Merkel

Putin_Merkel_siyasetaktuel_256d208619
Putin_Merkel_siyasetaktuel_256d208619

Un schimb dur de replici a avut loc în cursul unui forum germano-rus, între preşedintele rus Foto: capital.ro[/caption]

În cursul forumului unor reprezentanţi ai societăţii civile din cele două ţări, Angela Merkel a adresat o întrebare cu privire la condamnarea celor două membre ale grupului Pussy Riot. Tinerele au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru o "rugăciune punk" anti-Putin, cântată în februarie într-o catedrală din Moscova. "Trebuia, oare, ca cele două femei să fie trimise la închisoare? Nu ştiu. Nu ştiu dacă acest lucru s-ar fi întâmplat la fel în Germania", a declarat cancelarul german, în contextul în care condamnarea celor două femei, confirmată în apel în octombrie, a produs o serie de critici dure în Occident, potrivit Mediafax.

Vizibil iritat de remarcile cancelarului, Putin a declarat că membrele Pussy Riot sunt "antisemite" şi a considerat că nu este posibil să fie "susţinute". Comentariile lui Vladimir Putin par a se referi la o acţiune din 2008 a grupului contestatar şi pentru libertate "Voina", din care tinerele făceau parte la vremea respectivă, care a regizat un spectacol despre spânzurarea unor homosexuali, evrei şi imigranţi, într-un supermarket, aparent cu scopul de a provoca.

Criticile germane la adresa Rusiei s-au multiplicat înaintea vizitei Angelei Merkel, deputaţi germani declarându-se "deosebit" de îngrijoraţi de măsuri recente adoptate împotriva unor opozanţi ai regimului rus, într-o moţiune dezbătută în Bundestag.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel