PUIU POPOVICIU, REȚINUT la LONDRA. Omul de afaceri s-a PREDAT-update

Puiu Popoviciu a fost reținut la Londra. Omul de afaceri urmează să fie extrădat. 

Informația a fost prezentată în emisiunea Anei-Maria Roman, "Esențial", de la Antena 3. Jurnalista a precizat că Puiu Popoviciu s-a predat la poliția din Londra.

MCV-ul poate să îi folosească omului de afaceri. De ce? Pentru că justițiarii care susțin că trebuie să existe MCV, de fapt îi ajută pe condamnați și îi fac "scăpați" în alte țări, aceștia din urmă invocând faptul că au avut parte de un proces incorect în România. În plus, în Marea Britanie, în legislație, nu există abuz în serviciu.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa".

Louis Freeh, avocatul lui Puiu Popoviciu, a avut o reacție fermă privind condamnarea omului de afaceri.

"Sunt profund dezamăgit de recenta decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României cu privire la condamnarea penală a omului de afaceri român Gabriel Popoviciu și la sentința de șapte ani de închisoare. Acestea nu sunt susținute nici de fapte, nici de lege", a spus Louis Freeh.

VEZI ȘI: MCV și abuz în serviciu, BOMBE în cazul Puiu Popoviciu. Răsturnare de situație

"Echipa noastră a analizat temeinic dovezile prezentate împotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv documente și înregistrări clandestine ale conversațiilor sale. Această analiză a scos la iveală numeroase deficiențe de fapt și juridice în cazul împotriva domnului Popoviciu. De exemplu, martorul principal al procuraturii, care a încercat în mod repetat, dar fără succes, să-l facă pe domnul Popoviciu să se incrimineze prin înregistrări secrete, a recunoscut în instanță că nu a fost mituit de domnul Popoviciu - presupusa mită, inclusiv două sticle de lichior și materiale corporative promoționale (cum ar fi un stilou, un notebook și calendare). Fostul ministru al Educației, precum și alți martori, au mărturisit că terenul Băneasa nu a fost niciodată un bun public și, prin urmare, nu se poate susține acuzația legală de abuz de funcție. Multe alte deficiențe grave de fapt și de drept, incompatibile cu principiile fundamentale ale statului de drept, au fost, de asemenea, subliniate în raportul meu", a mai zis avocatul lui Popoviciu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel