MCV și abuz în serviciu, BOMBE în cazul Puiu Popoviciu. Răsturnare de situație

Cazul Puiu Popoviciu a scos la iveală un lucru extrem de important: justițiarii care susțin că trebuie să existe MCV, de fapt îi ajută pe condamnați și îi fac "scăpați" în alte țări, aceștia din urmă invocând faptul că au avut parte de un proces incorect în România. 

În plus, abuzul în serviciu, pentru care s-a ieșit în stradă, în realitate, le dă posibilitatea persoanelor condamnate să nu facă închisoare pentru că abuzul în serviciu nu este în legislația multor țări. Amintim că despre Puiu Popoviciu se spune că se află în SUA. Despre aceste lucruri a vorbit avocata Maria Vasii în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

"În raportul MCV găsim argumente prin care România ar trebui să recunoască faptul că încalcă anumite standarde și modul în care decurge un proces penal în România. Depinde cum folosești argumentele și în fața căror instituții duci aceste argumente. (...) Dacă Puiu Popoviciu invocă Convenția Internațională cu privire la executarea hotârârilor penale, poate să ceară să facă executarea pe teritoriul altui stat și va fi eliberat față de executarea în România. Dar execută conform legii din acea țară. Dar infracțiunea pentru care a fost condamnat - abuz în serviciu - nu o veți găsi pe lista infracțiunilor pentru care ar putea fi încercerat într-o altă țară", a zis avocata Maria Vasii la Antena 3.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa".

[citeste si]

Louis Freeh, fost șef FBI, avocatul lui Puiu Popoviciu, a spus că este profund dezamăgit de hotărârea Înaltei Curţi din România de a-l condamna pe omul de afaceri la șapte ani de închisoare, o sentinţa care "nu este susținută nici de fapte, nici de lege".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel