Pucioasa intră pe piața producătorilor de energie verde

Primăria Orașului Pucioasa a depus un proiect, respectiv ”Construire parc fotovoltaic necesar autoconsumului oraș Pucioasa, județul Dâmbovița”, a anunțat primarul Constantin Ana.

"Scopul proiectului este dezvoltarea unei noi capacități de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile de energie solară în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon și atingerii obiectivelor asumate de România în cadrul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC).

Puterea instalată este de 1,2 MW, valoarea investiției este de 6.569.080,19 lei, finanțarea fiind integral nerambursabilă.

Astfel, consumul de energie electrică al Primăriei, Spitalului orășenesc, al școlilor și Centrului Cultural, viitorului bazin de înot, precum și al iluminatului public, va fi integral acoperit de energia produsă de către acest parc fotovoltaic!

Acest proiect este finanțat de către Ministerul Energiei, în calitatea sa de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României din Fondul pentru Modernizare (MEFM), iar durata de implementare este de 12 luni", a precizat Constantin Ana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel