Prunariu, întâlnire cu cel care ar putea fi al doilea astronaut român

Aflat la Oradea pentru o întâlnire cu românul care are cele mai mari şanse să zboare în spaţiu, Dumitru Prunariu a declarat că aşteaptă de foarte mult timp momentul în care să-l vadă pe cel de-al doilea astronaut din ţara noastră. 

Dumitru Prunariu s-a întâlnit la Oradea cu cel de-al doilea român care ar putea avea şansa să zboare în spaţiu. Este vorba despre Cristian Lazăr un inginer de aviaţie de doar 25 de ani care este angajat la Airbus în Germania, companie care construieşte sateliţi. 

”Cristian este un caz aparte: încă de la începutul liceului a reuşit să mă contacteze pe email şi a zis: "Eu trebuie să devin al doilea cosmonaut român". Hotărât, m-a întrebat ce trebuie să facă", a povestit Prunariu, în faţa jurnaliştilor.

Tânărul de 25 de ani a ajuns să lucreze în Germania, la Airbus după ce a urmat cursurile Universităţii Cosmice Internaţionale de la Strasbourg. El urmăreşte acum selecţiile efectuate de Agenţia Spaţială Europeană.

”Ar fi foarte de dorit ca un român să intre în selecţia finală şi să ajungă să zboare în spaţiul cosmic şi cu tot sufletul voi fi alături de el. Aştept de mulţi ani să avem al doilea cosmonaut român”, a încheiat Prunariu. 

Ultima selecţie a Agenţiei Spaţiale Europene a avut loc în 2009, atunci când au fost alese şase persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel