Protocol UBER-Daimler. Mașinile fără șofer vor putea fi comandate prin Uber

Serviciul de rezervări de automobile Uber Technologies a încheiat un acord cu Daimler AG, producătorul maşinilor Mercedes-Benz, pentru a include în următorii ani vehiculele fără şofer ale grupului german în reţeaua de transport de tip car-hailing a Uber, transmite Bloomberg. 

Cele două companii au oferit puţine detalii privind acordul, care ar putea fi modificat în funcţie de modul în care va evolua piaţa vehiculelor fără şofer. 

Totuşi, acordul indică disponibilitatea Uber de a-şi deschide reţeaua de transport de tip car-hailing către alte companii. 

"Producători auto, cum este Daimler, sunt esenţiali pentru strategia noastră deoarece Uber nu are experienţă în fabricarea maşinilor şi, de fapt, această operaţiune este foarte dificilă. Acest fapt a devenit foarte clar când am vizitat o fabrică auto şi am văzut cât se investeşte în design, testare şi construirea vehiculelor", a afirmat şeful Uber, Travis Kalanick. 

Companiile încă negociază unele aspecte ale acordului, dar se aşteaptă ca într-o zi un vehicul Mercedes autonom să poată transporta un pasager prin intermediul aplicaţiei Uber. 

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, iar din februarie 2015 este prezentă şi în România, la Bucureşti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat. 

Google lucrează din 2009 la proiectul maşinii autonome, prin intermediul filialei sale Waymo, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel