Protocol SRI - PG. Marincea (SRI): Au existat două protocoale

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a făcut o serie de precizări, la Antena 3, după apariţia în mass-media a două protocoale, unul secret şi unul nesecret, semnate de către SRI şi Parchetul General. 

După ce Parchetul General a făcut public un protocol de colaborare nesecret, încheiat în data de 8.12.2016, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, document care poate fi studiat aici, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook un alt protocol, încheiat între aceleaşi instituţii, dar de data aceasta cu prevederi mai complexe. 

Iată ce mesaj a transmis Darius Vâlcov pe Facebook: "Vad ca se dezbate intens asa zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenta protocoalelor si domnul Hellvig, cel care “modernizeaza” Serviciul de Informatii.... Eu va propun sa nu mergeti dupa fenta! Ia sa vedeti ce mi-a lasat mie cineva pe prag...azi dimineata! BOMBAAA!!! 
P.S.: se poate ca si oamenii decenti din interiorul sistemului sa se fi saturat de aceste mizerii?! Multumesc, anonimule! 
P.S.2: ne-au luat de prosti! Au facut spectacol desecretizand protocolul din 2009 care era deja abrogat!"

Ce a zis Marincea

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a avut o intervenţie telefonică la Antena 3 unde a făcut următoarele precizări: 

"Este vorba despre un protocol denunţat care, în acest moment, nu mai există. Au existat două protocoale, unul nesecret şi nefiind secret este public şi unul secret, într-adevăr semnat în decembrie 2016 - în urma deciziei CCR s-a ajuns la concluzia că este nevoie de acest protocol semnat cu Parchetul General în 2016, însă acesta nu şi-a făcut niciun efect pentru că, în ianuarie 2017 a fost denunţat de către SRI, împreună cu celelalte protocoale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel