Protocol SRI - DNA, Morar, declarații șoc. Bogdan Chirieac: Sunt lucruri cumplite. Va fi un URLET

Daniel Morar, fost procuror-șef al DNA la momentul încheierii protocoalelor secrete cu SRI, a afirmat că el nu a fost de acord cu respectivul protocol, dar, din momentul încheierii acestuia, toate cauzele sesizate de SRI treceau prin mâna procurorului general de atunci, Laura Codruța Kovesi. 

Vezi aici mai mult: Daniel Morar, declarații explozive despre protocoalele secrete cu SRI

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, în acest context, întrebat ce ar trebui să se întâmple: ”Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de multă vreme, din momentul desecretizării. Probabil că Parlamentul ar trebui să ia act, fiindcă n-are cine altcineva. Parchetul General nu va demara o anchetă, nu acum, deși ar trebui. Faptul că Daniel Morar nu a aplicat protocolul înseamnă că dânsul știe drept. Sunt oameni care au semnat un protocol, care, iată, se dovedește ilegal. Consecințele acestui protocol sunt cât Himalaya pentru România. Cei condamnați, vinovați sau nevinovați, au dreptul să ceară revizuirea proceselor, au dreptul la despăgubiri în civil, fiindcă au fost condamnați pe baza unor probe obținute ilegal. Sunt lucruri cumplite. Probabil trebuie luate case de avocatură mari din America și Marea Britanie, top trei din ambele state, specializate în drept constituțional, care să dea o opinie României. Va fi un urlet, un vuiet va fi în această zonă și pe bună-dreptate. Se dovedește că fostul SRI făcea urmărire penală, ceea ce nu ne-am mai dorit din `89 să se întâmple.” 

”Încărcătură explozivă”

Acesta a adăugat că ”dacă ne uităm cu atenție, toată lumea fuge de acest protocol. Inclusiv fostul președinte (n.r. Traian Băsescu) spune că dânsul n-a știut despre așa ceva. Întâi am crezut că protocolul a fost decis în CSAT. A venit actualul președinte, dl Iohannis, și a spus că nu-i adevărat. Aici este o încărcătură explozivă, toată lumea se leapădă de acest protocol, inclusiv doamna Kovesi a spus că n-au fost echipe mixte, că nu s-a întâmplat acest lucru.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel