Protocoale SRI. Nicolicea: CSAT trebuie să SESIZEZE Parchetul!

Eugen Nicolicea a vorbit despre protocoalele SRI.

Liderul PSD susține că CSAT e obligat să se sesizeze Parchetul General cu privire la aceste protocoale dintre instituții aflate în subordinea sa și SRI.

„Având în vedere că CSAT are și activitate de control, ar trebui să sesizeze Parchetul pentru abuz în serviciu. Este în Codul Penal că orice organ de control când constată existența unor infracțiuni este obligat să o sesizeze Parchetului, în caz contrar comițând o înfracțiune", a explicat Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, la Antena 3.

”Nu că ar putea, cred că e chiar obligat să o facă. De asemenea, începerea urmăririi penale in rem se face foarte ușor. Nu știu de ce nu se realizează și acum”, a mai adăugat Eugen Nicolicea.

Amintim că, ieri, Mihai Gâdea a prezentat un protocol "secret" între Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Public, semnat în data de 04.04.2011.

Protocolul se încheie în scopul valorificării eficiente, potrivit competențelor și atribuților prevăzute de lege a informațiilor care vizează securitatea națională în domeniul militar, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite de către personalul Ministerului Apărării Naționale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel