Protocoale. Augustin Lazăr: Cine spune aşa ceva, exagerează

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi, referindu-se la sesizarea Curţii Constituţionale de către preşedintele Camerei Deputaţilor, că protocoalele nu sunt acte normative, ci metodologii de lucru de bune practici, cu caracter intern, iar nerespectarea lor nu se sancţionează. 

"Protocoalele nu sunt acte normative. Cine spune aşa ceva, după părerea mea, exagerează. Ele sunt nişte metodologii de lucru de bune practici, cu caracter intern, pentru instituţiile care le folosesc în aplicarea legii. În niciun caz nu este vorba de acte normative, pentru că vom vedea că nerespectarea acelor reguli de bune practici nu este sancţionată cu nimic. Pur şi simplu, două instituţii se obligă în baza legii, îşi stabilesc nişte reguli cum să procedeze în aşa fel încât să poată aplica legea", a afirmat Lazăr, la CSM, întrebat cum comentează sesizarea la CCR pe tema protocoalelor. 

Liviu Dragnea a sesizat CCR pe tema protocolul SRI - Parchetul General

Luni, preşedintele Camerei Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională pentru soluţionarea unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public, pe tema protocolul SRI - Parchetul General. Sesizarea a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, în condiţiile în care Liviu Dragnea i-a delegat acestuia atribuţiile de preşedinte al forului legislativ pentru data de 8 octombrie. 

Florin Iordache declara, în urmă cu câteva zile, în şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, că analizează posibilitatea sesizării CCR cu un conflict instituţional de natură constituţională pe tema protocoalelor de colaborare încheiate între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii, din 2009 şi 2016, susţinând că procurorul general a dat puteri sporite SRI, transformându-l în organ de urmărire penală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel