Protestele din Franța, efect devastator. Nimeni nu se aștepta

Proteste
Proteste

Protestele din Franța au creat o problemă uriașă, dincolo de luptele din stradă.

Potestele "vestelor galbene" au dat o lovit puternic economia franceză. După o întâlnire cu organizaţiile profesionale afectate de mişcările de protest, Bruno Le Maire a spus că există scăderi ale cifrei de afaceri de ordinul 15%-50%, în funcţie de sector, conform Reuters.

"Impactul este sever şi continuu. Există scăderi ale cifrei de afaceri de 15% până la 25% în sectorul de distribuţie, de 20% până la 40% a vânzărilor în sectorul comerţului cu amănuntul şi pierderi de 20% până la 50% pentru restaurante, în funcţie de locaţie", a declarat Bruno Le Maire.

Scăderi în domeniul hotelier

În ceea ce priveşte sectorul hotelier, ministrul francez a vorbit de o "scădere a rezervărilor de 15% până la 20%. Industria este de asemenea afectată de o reducere a vânzărilor de vehicule la Renault sau Peugeot şi de scăderi mai mari în industria agroalimentară", a adăugat Le Maire.

Chiar dacă nu a putut estima impactul protestelor asupra Produsului Intern Brut, Le Maire a subliniat că restabilirea ordinii trebuie să fie prioritatea absolută.

Mişcarea "Vestelor galbene" exprimă furia populară împotriva creşterii preţurilor la combustibili. Ciocniri violente între scutieri şi protestatarii din mişcarea denumită "Vestele galbene" au avut loc sâmbătă pe străzile Parisului în al treilea weekend consecutiv de manifestaţii. Demonstraţia planificată a fi paşnică a degenerat în violenţe fără precedent la Paris, provocând multe victime în confruntările cu poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel