Proteste violente. Iohannis vs. Macron, de la ”condamn ferm” la ”mulțumiri”

Președintele Klaus Iohannis urmează să plece în Franța. 

În Paris, au loc proteste violente. ”Vestele galbene” s-au luptat cu jandarmii. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. 

Mișcările violente din Paris au fost puternic condamnate de către preedintele Franței, Emmanuel Macron. În România, președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm intervenția jandarmilor. 

Iată două declarații despre două proteste violente, România din 10 august, Franța din 24 noiembrie: 

Klaus Iohannis, prima reacție pe Facebook: ”Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”. 

În ceea ce privește la ce se referă președintele prin ”voința oamenilor”, nu putem noi să explicăm, dar știm că-n acea zi violențele au început devreme, când un grup de oameni au încercat să intre în Guvern. 

Emmanuel Macron, prima reacție pe Twitter: ”Mulţumiri forţelor noastre de ordine pentru curajul şi profesionalismul lor. Ruşine celor care le-au agresat. Ruşine celor care s-au manifestat violent faţă de alţi cetăţeni şi jurnalişti. Ruşine celor care au încercat să intimideze parlamentari. Nu există loc pentru aceste violenţe în Republică”. 

Este totuși adevărat că protestatarii din România nu manifestau în fața Palatului Cotroceni, cum manifestă în Paris în fața Palatului Elysee, sediul Președinției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel