Proteste violente în Barcelona, după condamnarea liderilor catalani. Zeci de persoane au fost rănite

Violențe pe străzile din Barcelona după ce liderii separatiștilor catalani au fost condamnați la închisoare, cu pedepse între 9 și 13 ani. Oamenii au ieșit în număr mare pe străzi, în semn de protest, manifestare care a ajuns la violențe. 

Cel puțin 78 de persoane au fost rănite luni în violențele izbucnite pe străzile din Barcelona, scrie El Pais, citat de Mediafax. Protestatarii au aruncat cu obiecte în forțele de ordine. Două persoane au fost reținute. 

Sunt probleme mari și pe aeroportul El Prat, unde peste o sută de curse au fost anulate din cauza protestului. Și traficul feroviar a fost afectat, 50 de curse fiind anulate. 

Sute de studenți și funcționari protestează în diferite zone din Barcelona, blocând mai multe străzi în apropierea sediilor unor instituții guvernamentale. 

Manifestații similare se desfășoară și în alte localități din Catalonia, cum ar fi Girona și Lleida.

Quim Torra, liderul Guvernului regional de la Barcelona, a denunțat decizia instanței supreme, catalogând-o drept "un act de răzbunare, nu un act de justiție".

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel