Proteste violente Hong Kong. A fost folosită muniție de război, protestatar împușcat în piept - surse

Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ
Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ

Un protestatar ar fi fost împușcat în piept de forțele de ordine în timpul mitingului desfășurat astăzi la Hong Kong. 

Mitingul a fost organiza cu ocazia aniversării a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze. Informațiile cu privire la folosirea muniției de război și cu privire la protestatarul împușcat au fost transmise de publicația The South China Morning Post, citând o sursă neprecizată, scrie Mediafax. 

Bărbatul a fost împușcat de poliție într-un incident violent produs în zona străzii Hoi Pa din zona Tsuen Wan. Protestatarul împușcat ar fi în stare critică, potrivit autorităților medicale din Hong Kong, care au precizat că alte 14 persoane au fost rănite până acum în cursul protestelor desfășurate marți.

Potrivit unor surse din cadrul poliției, forțele de ordine au tras focuri de avertisment în mai multe zone din oraș. Un cameraman și un reporter ai unei televiziuni au fost răniți, aparent fiind stropiți cu acid de către protestatari.

În mai multe zone au izbucnit incendii, inclusiv în incinta birourilor un parlamentari locali pro-Beijing. De asemenea, protestatarii au vandalizat un sediu din Hong Kong al unei formațiuni pro-Beijing, mai relatează South China Morning Post.

Începând de luni, forțele de ordine au efectuat percheziționat zeci de proprietăți cu scopul de a confisca arme și materiale folosite pentru producerea de dispozitive incendiare sau explozive.

Peste 50 de persoane au fost reținute pentru diverse infracțiuni, inclusiv posesie de arme ofensive, participare la adunări ilegale și posesie de materiale periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel